24 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023

Program PUTRARenang, untuk anak-anak di Putrajaya!!

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

BERITA gembira buat anak-anak di Putrajaya!!

Pusat Khidmat Ahli Parlimen Putrajaya akan mengadakan program PUTRARenang secara percuma di bawah inisiatif Akademi Anak Putrajaya.

Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Dr Radzi Jidin berkata, program ini diadakan adalah untuk meningkatkan kesedaran anak-anak tentang keselamatan di air serta kemahiran asas berenang.

“Dalam program ni, selain anak-anak diajar tentang kemahiran asas teknik berenang, anak-anak juga berpeluang mendapat pendedahan tentang aspek keselamatan apabila terlibat dalam aktiviti di air.

“Dengan ini, anak-anak dapat dua ilmu sekaligus iaitu macam mana nak berenang dan dalam masa yang sama dapat belajar bagaimana nak melakukan aktiviti di air dengan selamat,”katanya menerusi hantaran di Facebook beliau hari ini.

Program PUTRARenang secara percuma di bawah inisiatif Akademi Anak Putrajaya.

Beliau berkata, keselamatan air ini lebih kepada aspek bagaimana cara anak-anak untuk pastikan mereka dapat melaksanakan aktiviti di dalam air dengan selamat dan pastikan persekitaran juga selamat.

Baca juga:   Katil ICU Covid-19 di Putrajaya cecah 100 peratus

Ujarnya, mempunyai ilmu tentang teknik yang betul untuk berenang juga salah satu aspek keselamatan air.

“Sepertimana kita sedia maklum Putrajaya kini memang terkenal dengan pelbagai aktiviti sukan air, jadi saya yakin pengetahuan asas seperti keselamatan air ini amat diperlukan oleh warga Putrajaya khususnya untuk anak-anak di sini.

“Apa tunggu lagi, jom ramai-ramai sertai program PUTRARenang! Terhad kepada 80 orang sahaja.

“Jika ibu bapa berminat untuk mendaftarkan anak-anak untuk kelas ini, boleh layari laman sesawang ini, https://tinyurl.com/kelasrenangDRJ,” katanya.

Baca juga:   BN akan tawan semula Putrajaya - Ismail Sabri

Segala maklumat tentang jadual latihan, tempat latihan, masa latihan telah dikongsikan dalam laman sesawang tersebut. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Dr Amalina rasa bangga dijemput ke Istana Buckingham, London

SIAPA yang tidak rasa bangga apabila dapat menjejakkan kaki di Istana Buckingham, London. Begitulah yang dirasai pakar bedah kelahiran Malaysia,...

Lagi Artikel Berkaitan