25.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024

Ini masanya menteri guna kuasa – Wan Fayhsal

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

INILAH masanya Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh mengggunakan kuasa dan budi bicaranya.

Itu reaksi Ketua Armada Bersatu, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal susulan artis Taiwan, Jay Chou menyatakan kesediaan untuk menangguhkan konsertnya pada 15 Januari ini di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ).

Bekas Timbalan Menteri Belia dan Sukan itu juga berharap ada penyelesaian “menang-menang” untuk semua pihak berhubung isu tempat duduk kosong di SNBJ, terutama jika Harimau Malaya mara ke perlawanan akhir Piala AFF.

“Terima kasih Jay Chou! Inilah masanya Hannah Yeoh gunakan kuasa dan budi bicara menteri untuk dapatkan penyelesaian ‘menang-menang’ untuk semua pihak.

“Lebih-lebih lagi kalau kita ke final nanti! Tahniah Ultras! Tahniah penyokong bola sepak Harimau Malaya!,” katanya menerusi hantaran di Facebooknya.

Advertisements

Semalam Jay Chou menerusi hantaran di Instagram berkata, dia bersedia untuk menangguhkan konsertnya, tetapi peminat bola sepak harus hubungi persatuan sukan dan pengurusan stadium mengenainya.

Ia selepas ramai peminat bola sepak Malaysia yang marah ‘menyerang’ akaun media sosial penyanyi itu, berikutan penjadualan antara persiapan untuk konsertnya bertembung dengan separuh akhir Piala AFF.

“Peminat bola sepak Malaysia, saya tahu anda memandang serius bola sepak. Saya boleh bekerjasama dan menangguhkan konsert, tiada masalah,” katanya.

Bagaimanapun, artis angtarabangsa itu berkata, apa yang penting ia bergantung kepada Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) atau penganjur konsert tersebut sama ada membenarkan konsert itu ditangguhkan.

“Saya tiada masalah dengan itu, saya cuma mahu menyanyi untuk peminat saya. Cuma saya harap apabila orang datang melihat konsert saya, mereka datang dengan hati yang gembira,” katanya. – Edisi 9

Advertisements

Terkini

Akta Antilompat Parti wajar dikaji semula – Mohamad Hasan

AKTA Antilompat Parti wajar dikaji semula bagi mengatasi kelompongan sedia ada sekali gus menghalang Ahli Parlimen atau Ahli Dewan...

Lagi Artikel Berkaitan