24.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, February 2, 2023

2 perkhidmatan tren ETS tambahan sempena Tahun Baharu Cina

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

KERETAPI Tanah Melayu Berhad (KTMB) mengumumkan dua perkhidmatan tren elektrik (ETS) tambahan bagi laluan KL Sentral ke Padang Besar dan sebaliknya sempena sambutan Tahun Baharu Cina tidak lama lagi.

KTMB memaklumkan, tiket tren tambahan ini akan mula dijual pada esok (9 Januari) bagi perjalanan pada 19 hingga 24 Januari.

“Perkhidmatan ETS tambahan ini akan berlepas dari KL Sentral pada pukul 5.05 petang dan tiba di Padang Besar pukul 10.34 malam.

“Selain itu dari Padang Besar, tren ETS akan berlepas pada pukul 11 pagi dan tiba di KL Sentral pukul 4.36 petang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, tren tambahan ini menawarkan 630 tiket sehari dan menjadikan jumlah keseluruhan 3,780 tiket termasuk koc kelas perniagaan.

“Inisiatif ini sebagai memenuhi permintaan penumpang yang tinggi ketika musim perayaan serta menggalakkan orang ramai menggunakan pengangkutan awam untuk pulang ke kampung halaman dengan selesa dan selamat,” katanya.

Baca juga:   PTPTN tawar hadiah RM100,000 sempena Tahun Baharu Cina

Sehubungan itu, orang ramai digalakkan untuk mendapatkan tiket melalui aplikasi KTM Mobile (KITS) atau di laman sesawang KTMB www.ktmb.com.my bagi pembelian tanpa tunai yang lebih mudah dan pantas.

Hubungi Pusat Panggilan KTMB di 03-22671200 atau layari saluran media baharu di media sosial rasmi KTMB untuk sebarang pertanyaan lanjut.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

EMRAZ sasar 12,000 jemaah menerusi pembiayaan umrah AmBank Islamic

EMRAZ Travel & Tours (EMRAZ), sebuah agensi pelancongan dan pengendali umrah dan haji menyasarkan sebanyak 12,000 jemaah bakal menggunakan...

Lagi Artikel Berkaitan