32.1 C
Kuala Lumpur
Thursday, February 9, 2023

Jangan risau, dulu kini dan selamanya UMNO – Khairy

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

“JANGAN risau, dulu kini dan selamanya (UMNO),” itulah penjelasan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin Abu Bakar yang menafikan beliau akan meninggalkan parti itu.

Kenyataan itu dibuat menerusi laman Instagramnya susulan tular sebuah rakaman video bertajuk “KJ keluar UMNO!! Sah, keputusan muktamad Khairy Jamaluddin”.

Menteri Kesihatan itu berkata, biarpun tidak gemar melayan laporan sensasi seperti itu, namun penjelasan harus diberikan daripada pihaknya untuk menjernihkan keadaan.

“Saya tak suka layan berita macam ini tapi ramai mesej dan tanya. Saya tetap UMNO. Saya menang Ketua Pemuda UMNO tapi tak dilantik (jemaah Menteri) dan dipulau, tetap UMNO.

“Saya kalah Presiden dan dipandang semacam, tetap UMNO. Kena cari kawasan baharu pun, tetap UMNO. Jangan risau, dulu kini dan selamanya (UMNO),” katanya dalam hantaran tersebut.

Beliau berkata demikian mengulas berkenaan video berdurasi lebih dua minit yang bertajuk sensasi tersebut yang tular dalam media sosial baru-baru ini.

Baca juga:   LPPR pandang serius isu SPRM tarik balik kes

Bagaimanapun, video berbentuk laporan itu tidak menyentuh isu Khairy keluar UMNO, sebaliknya berkenaan spekulasi kerusi Parlimen Rembau akan ditandingi Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Dalam video itu juga, Khairy dikatakan diberi dua kerusi Parlimen, iaitu Alor Setar dan Port Dickson, untuk ditandingi pada Pilihan Raya Umum Ke-15.

Khairy yang juga Timbalan Ketua Bahagian UMNO Rembau menjadi Ahli Parlimen kawasan itu sejak 2008. – Edisi 9

Baca juga:   Muhyiddin bangga keupayaan TM jadi CSP tunggal tempatan

Wartawan

Terkini

315,760 PerantiSiswa sudah diagih setakat ini

SEBANYAK 315,760 atau 86 peratus peranti diagihkan kepada penerima PerantiSiswa daripada 366,843 permohonan yang diluluskan setakat hari ini. Menteri...

Lagi Artikel Berkaitan