30 C
Kuala Lumpur
Friday, October 7, 2022

Penyokong mengamuk Kelantan FC kalah

Sehingga pukul 8.30 malam ini, penyokong Perak FC dipercayai masih terperangkap di dalam stadium kerana penyokong Kelantan FC mengepung kawasan stadium sehingga menutup laluan keluar.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

AKSI Liga Perdana antara Kelantan FC menentang Perak FC di Stadium Sultan Muhammad IV, petang ini dicemari insiden memalukan apabila penyokong The Red Warriors mengamuk susulan kekalahan 1-2 dialami pasukan itu.

Menerusi beberapa klip video tular di laman media sosial, penyokong Perak FC diarahkan masuk ke dalam padang dan tidak dibenarkan untuk keluar dari stadium selepas wisel penamat dibunyikan.

Malah, bukan setakat penyokong, tetapi pemain dikatakan terpaksa ‘berlindung’ di tengah stadium bagi mengelak daripada mencetuskan perkara tidak diingini daripada berlaku.

Keadaan tidak terhenti di situ apabila, penyokong skuad The Bos Gaurus dilihat meraikan kemenangan mereka di atas padang sambil sesetengahnya terus melakukan provokasi ke arah penyokong Kelantan FC.

Baca juga:   Pembukaan semula sekolah 5 negeri langkah tepat

Suasana bertambah kecoh apabila penyokong Kelantan FC berkumpul di luar stadium sehingga memaksa pihak keselamatan bersama pasukan polis menahan penyokong-penyokong Perak di dalam kawasan stadium.

Sehingga pukul 8.30 malam ini, penyokong Perak FC dipercayai masih terperangkap di dalam stadium kerana penyokong Kelantan FC mengepung kawasan stadium sehingga menutup laluan keluar.

Pada aksi terbabit, pendahulu Liga Perdana itu tewas 1-2 di tangan Perak FC yang menghuni tangga ke-11 meskipun mendahului seawal minit pertama menerusi Jasmir Mehat.

Namun, dua gol menerusi Wan Zack Haikal Wan Noor (m15) dan gol sendiri (m20) memastikan Perak FC meleburkan rekod tanpa kalah Kelantan FC di laman sendiri pada musim ini.

Baca juga:   PEMULIH inisiatif dengar denyut nadi rakyat - CUEPACS

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Bajet 2023: Peruntukan RM1.1 bilion selenggara, baik pulih sekolah

MENTERI Kanan Pendidikan Datuk Dr Radzi Jidin menyambut baik pengumuman sebanyak RM1.1 bilion peruntukan disediakan untuk selenggara dan membaik...

Lagi Artikel Berkaitan