24.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, August 16, 2022

Zuraida sedia jumpa PM minggu ini

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

AHLI Parlimen Ampang, Datuk Zuraida Kamaruddin kini dalam keadaan ‘standby’ kerana belum menerima jemputan untuk bertemu Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau yang juga Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi berkata, setakat ini masih menerima jemputan untuk bertemu Ismail Sabri yang sebelum ini dijadualkan pada minggu ini.

“Saya masih ‘standby’ untuk bertemu dengan Perdana Menteri sebab masih belum dapat masa lagi. Beliau (sebelum ini) kata mahu jumpa saya minggu depan iaitu pada minggu ini, jadi boleh jadi keseluruhan minggu ini tetapi saya dalam ‘standby’,” katanya ditanya sama ada akan berjumpa dengan Perdana Menteri hari ini, lapor Berita Harian.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas melancarkan majlis Pembiayaan Global untuk Inovasi Getah oleh Majlis Getah Malaysia.

Perdana Menteri minggu lalu mengesahkan masih belum bertemu Zuraida untuk membincangkan kedudukannya dalam Kabinet.

Baca juga:   Merdeka 118, menara ikonik masa depan - PM

Ismail Sabri berkata, pertemuan itu masih belum diadakan memandangkan Zuraida masih bercuti selepas beliau pulang daripada lawatan kerjanya ke Turki dan Greece, baru-baru ini.

Ditanya sama ada akan menghadiri mesyuarat Kabinet esok berkata, beliau masih lagi menjalankan tanggungjawab sebagai menteri.

“Seperti Perdana Menteri katakan, saya masih menteri, jadi sebab itu saya hadir untuk merasmikan program ini hari ini,” katanya.

Zuraida turut menegaskan yang beliau akan melepaskan jawatannya sebagai menteri jika diarahkan oleh Perdana Menteri.

Baca juga:   PM seru badan korporat bantu jayakan program SULUNG

Terkini

Projek MARA Digital diteruskan – PM

PROJEK MARA Digital akan diteruskan bagi membuka peluang kepada anak muda Bumiputera terlibat sebagai usahawan teknologi maklumat (IT). Perdana Menteri, Datuk...

Lagi Artikel Berkaitan