25.7 C
Kuala Lumpur
Monday, October 3, 2022

TMJ lepaskan JDT kerana komitmen, tanggungjawab lain

Tunku Ismail memberi sinar baharu buat kelab bolasepak di Johor itu setelah mengambil alih pengurusan kelab.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PEMILIK Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini membuat pengumuman mengundur diri daripada pengurusan kelab paling berjaya tanah air itu.

Perkara itu dimaklumkan menerusi satu hantaran yang dibuat di Facebook rasmi kelab, Johor Southern Tigers sebentar tadi.

Menerusi kenyataan itu, Tunku Mahkota Johor (TMJ) bertindak demikian disebabkan faktor tanggungjawab serta komitmen lain yang perlu dilakukan.

“Disebabkan tanggungjawab dan komitmen saya yang lain, saya telah mengambil keputusan untuk berundur dan menyerahkan urusan harian Kelab Bolasepak JDT kepada pengurusan tertinggi kelab.

“Saya doakan yang terbaik untuk kelab dan semua,” katanya dalam hantaran di Facebook Johor Southern Tigers hari ini.

Tunku Ismail memberi sinar baharu buat kelab bolasepak di Johor itu setelah mengambil alih pengurusan kelab bermula pada 2012.

Baca juga:   26 UMNO Bahagian di Johor adakan mesyuarat khas malam ini

Sepanjang tempoh hampir sedekad ini, pelbagai kejayaan demi kejayaan yang diraih pasukan Harimau Selatan itu bermula dengan memenangi gelaran Liga Super pada 2014.

Sejak dari itu, pemilik gelaran Liga Super itu tidak pernah berpindah tangan setelah JDT muncul juara saban tahun bagi lapan musim berturut-turut.

Kejayaan membanggakan JDT dicipta pada 2015 ketika pasukan di bawah kendalian Mario Gomez memenangi Piala AFC, sekali gus menjadi pasukan pertama negara memenanginya.

Pada tahun ini, JDT sekali lagi mengukir nama di pentas antarabangsa selepas muncul pasukan pertama negara ke pusingan 16 terbaik Liga Juara-juara Asia (ACL).

Baca juga:   Stadium Nasional: KBS hargai penajaan rumput oleh TMJ

Wartawan

Terkini

Kerajaan pandang serius isu keciciran pendidikan Orang Asli

KEMENTERIAN Pembangunan Luar Bandar (KPLB) memandang serius isu keciciran pendidikan dalam kalangan pelajar Orang Asli yang mencatat lebih 10 peratus. Menterinya,...

Lagi Artikel Berkaitan