28.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 27, 2022

Terima kasih Belanda import produk, minyak sawit Malaysia – PM

Perdana Menteri juga menyuarakan komitmen Malaysia untuk bersama Belanda mendapatkan keadilan dalam perbicaraan mahkamah berhubungan kes MH17.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengucapkan terima kasih kepada kerajaan Belanda atas pengimportan berterusan minyak sawit dan produk sawit Malaysia.

Ismail Sabri dalam satu hantaran di Facebook rasminya berkongsikan antara butiran topik utama perbualan telefon dengan rakan sejawatan beliau dari Belanda, Mark Rutte hari ini.

“Tahniah Perdana Menteri Mark Rutte atas pelantikan semula beliau sebagai Perdana Menteri.

“Saya menyuarakan penghargaan atas tawaran Kerajaan Belanda untuk bantuan kepakaran berikutan bencana banjir besar yang melanda negara akhir tahun lepas,” kongsinya.

Perdana Menteri juga menyuarakan komitmen Malaysia untuk bersama Belanda mendapatkan keadilan dalam perbicaraan mahkamah berhubungan kes MH17.

Dalam pada itu, menurut Ismail Sabri, Mark Rutte turut menyentuh mengenai siasatan kes kematian warganegara Belanda, Ivana Smit yang dibuka semula oleh mahkamah rayuan.

Baca juga:   Penjaga stor tak mengaku amang seksual

“Saya memberi jaminan akan memastikan ketelusan dan keadilan dalam siasatan kes itu.

“Kami turut berbincang konflik Russia-Ukraine yang memberi impak inflasi dan kekurangan bekalan makanan dunia,” katanya.

-EDISI9

Terkini

PM catat sejarah di pentas dunia, bawa pendirian berani Malaysia

Oleh DATUK SERI MOHD SALIM MOHD SHARIF PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri telah mencipta satu lagi sejarah sebagai pemimpin...

Lagi Artikel Berkaitan