30.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 27, 2022

Telegram, WhatsApp Zahid digodam, minta wang dari orang ramai

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

AKAUN Telegram dan WhatsApp milik Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi telah digodam oleh pihak tidak bertanggungjawab bagi tujuan meminta wang daripada orang ramai.

Sehubungan Presiden UMNO itu menggesa mereka yang menerima pesanan melalui kedua-dua aplikasi media sosial itu agar mengabaikannya kerana bukan datang daripadanya.

Bekas Timbalan Perdana Menteri itu berkata, pada masa kini beliau sedang berusaha untuk mendapatkan semula akaun miliknya yang kini “dirampas” oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab.

“Akaun Telegram dan WhatsApp saya telah digodam. Kepada rakan dan kenalan yang menerima mesej tidak berkaitan sila abaikan,” katanya menerusi Facebooknya hari ini.

Zahid turut berkongsi tangkap layar yang memaparkan pesanan seolah-olah kirimannya kepada seorang kenalan yang meminta meminjam sejumlah wang.

Zahid Hamidi berkongsi tangkap layar media sosial miliknya yang telah digodam.

Apa yang pelik, nombor akaun penerima yang diberikan bukan milik Ahli Parlimen Bagan Datuk itu, sebaliknya seorang individu bernama “Zainal Abidin”.

Baca juga:   Gencatan politik: Mesej untuk Zahid, impian Anwar lebur

– Edisi 9

Terkini

Adi Putra diangkat ikon BN, bantu kempen PRU15 kelak

PELAKON utama filem Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan, Datuk Adi Putra diangkat menjadi ikon Pemuda Barisan Nasional (BN). Perkara itu dimaklumkan...

Lagi Artikel Berkaitan