24.4 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023

PTPTN tawar hadiah RM100,000 sempena Tahun Baharu Cina

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PERBADANAN Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) menawarkan hadiah lumayan berjumlah hampir RM100,000 sempena perayaan Tahun Baharu Cina yang akan disambut 1 Februari ini.

Kempen Gong Xi Ang Pow 2022 tersebut terbuka kepada semua pendeposit Simpan Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) iaitu Simpan SSPN Prime dan Simpan SSPN Plus.

Melalui kempen bertemakan ‘Gong Xi Simpan, Kongsi Ong! Hari-Hari Mesti Mau Simpan Tau!’ peraduan tersebut akan dianjurkan secara peringkat negeri.

Semua 14 negeri menawarkan hadiah menarik kepada lapan pemenang.

Hadiah pertama menawarkan TV Pintar 4K 50 inci, hadiah kedua periuk tekanan tinggi dan hadiah ketiga berupa basikal lipat.

Sementara lima pemenang disetiap negeri akan menerima hadiah saguhati berupa ang pow bernilai RM388.

PTPTN menerusi kenyataan berkata, untuk menyertai kempen ini, pendeposit hanya perlu membuat simpanan bersih serendah RM50 dalam tempoh kempen dan akan layak mendapat satu cabutan secara automatik.

Baca juga:   19 lorong SmartTAG diaktifkan semula

Pendeposit yang menyertai kempen tersebut bukan sahaja berpeluang untuk memenangi hadiah lumayan malah akan menikmati pelbagai keistimewaan Simpan SSPN yang disediakan.

Antara keistimewaan yang ditawarkan adalah pemberian dividen yang kompetitif, perlindungan takaful dan pelepasan taksiran cukai pendapatan sehingga RM8,000 setahun.

Menurut PTPTN, penganjuran kempen tersebut adalah sebagai tanda penghargaan kepada pendeposit yang setia memilih Simpan SSPN sebagai pilihan utama untuk menabung di musim perayaan.

Baca juga:   Tahun Baharu Cina: Khairy ingatkan buat ujian kendiri

PTPTN berharap kempen tersebut akan dapat menarik minat dan menyuntik motivasi masyarakat untuk terus membuat penabungan sekali gus dapat memeriahkan sambutan Tahun Baharu Cina.

Kempen Gong Xi Ang Pow 2022 juga diharapkan dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim masyarakat majmuk selaras dengan konsep Keluarga Malaysia.

Tempoh peraduan adalah selama sebulan bermula 15 Januari hingga 15 Februari depan.

Layari portal www.lovesspn.com untuk maklumat lanjut mengenai kempen Gong Xi Ang Pow 2022, pembukaan akaun Simpan SSPN dan penambahan simpanan. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Lagi Artikel Berkaitan