24.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 4, 2022

ADUN Tanjung Sepat mohon maaf, akui langgar SOP

Mesti Baca

CYBERJAYA – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjung Sepat, Borhan Aman Shah memohon maaf kerana menerima tetamu yang bertandang untuk berhari raya di rumahnya, semalam.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pembangunan Luar Bandar & Kampung Tradisi dan Adat Istiadat Melayu, Kebudayaan & Warisan Selangor menyatakan kekesalan yang amat mendalam berhubung perkara itu.

Borhan berkata, beliau telah memberikan kerjasama penuh kepada pihak berkuasa dalam siasatan yang dijalankan oleh Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Langat.

“Saya dengan ini menyatakan kekesalan yang mendalam atas perkara ini. Saya berjanji bahawa perkara seumpama ini tidak akan berulang.

“Saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua pihak di atas kesalahan ini. Saya mengakui kesilapan dan akan mengambil sepenuh tanggungjawab berhubung perkara ini,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Baca juga:   162 kes baharu Omicron dalam tempoh 3 hari - Dr Noor Hisham

Sebelum ini tular dalam media sosial gambar-gambar menunjukkan belasan tetamu termasuk kanak-kanak berhari raya di rumahnya tanpa memakai pelitup muka dan tidak mematuhi penjarakan fizikal.

Bagaimanapun tidak dinyatakan sama ada beliau dikenakan kompaun kerana melanggar SOP PKP atau sebaliknya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Kerajaan pandang serius isu keciciran pendidikan Orang Asli

KEMENTERIAN Pembangunan Luar Bandar (KPLB) memandang serius isu keciciran pendidikan dalam kalangan pelajar Orang Asli yang mencatat lebih 10 peratus. Menterinya,...

Lagi Artikel Berkaitan