26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, May 18, 2022

ADUN Tanjung Sepat mohon maaf, akui langgar SOP

Mesti Baca

CYBERJAYA – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjung Sepat, Borhan Aman Shah memohon maaf kerana menerima tetamu yang bertandang untuk berhari raya di rumahnya, semalam.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pembangunan Luar Bandar & Kampung Tradisi dan Adat Istiadat Melayu, Kebudayaan & Warisan Selangor menyatakan kekesalan yang amat mendalam berhubung perkara itu.

Borhan berkata, beliau telah memberikan kerjasama penuh kepada pihak berkuasa dalam siasatan yang dijalankan oleh Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Langat.

“Saya dengan ini menyatakan kekesalan yang mendalam atas perkara ini. Saya berjanji bahawa perkara seumpama ini tidak akan berulang.

“Saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua pihak di atas kesalahan ini. Saya mengakui kesilapan dan akan mengambil sepenuh tanggungjawab berhubung perkara ini,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Sebelum ini tular dalam media sosial gambar-gambar menunjukkan belasan tetamu termasuk kanak-kanak berhari raya di rumahnya tanpa memakai pelitup muka dan tidak mematuhi penjarakan fizikal.

Bagaimanapun tidak dinyatakan sama ada beliau dikenakan kompaun kerana melanggar SOP PKP atau sebaliknya. – Edisi 9

Baca juga:   1,243 Penolong Pegawai Perubatan Kontrak dilantik semula

Terkini

Sindiket pengedaran dadah antarabangsa guna krayon tumpas

TINDAKAN sindiket pengedaran dadah antarabangsa menyembunyikan dadah dalam peralatan mewarna krayon sebelum dihantar melalui syarikat kurier ke luar negara,...

Lagi Artikel Berkaitan