24.8 C
Kuala Lumpur
Friday, April 16, 2021

Spritzer sumbang 25,000 air mineral kepada mangsa banjir

Must Read

Suruhanjaya Tinggi Bangladesh tak wajar lancar portal pekerjaan

CYBERJAYA - Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan amat terkejut dengan tindakan Suruhanjaya Tinggi Bangladesh di Kuala Lumpur...

Kenaikan harga barangan masih terkawal – Alexander

CYBERJAYA - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) mendapati kenaikan harga barangan di seluruh negara adalah...

Perdana Menteri beri jaminan tiada PKP kali ketiga

CYBERJAYA - Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi jaminan kerajaan tidak berhasrat melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kali...


KUALA LUMPUR – Spritzer Malaysia, pengeluar air mineral semulajadi paling laris di Malaysia telah mengedar air mineral dalam usaha menyalurkan bantuan kepada mangsa-mangsa banjir di seluruh negara.

Sejak 7 Januari lalu, Spritzer telah menghulurkan bantuan berbentuk air mineral di kawasan terjejas banjir di Pahang, Johor, Kelantan dan Terengganu.

Sehingga kini, lebih daripada 25,000 botol air mineral telah diedarkan dan lebih banyak akan disumbangkan dalam usaha yang berterusan ini.

Spritzer dalam kenyataannya berkata, dengan sokongan penuh subsidiari dan pengedar Spritzer, syarikat dapat memberikan bantuan di seluruh negara, termasuk kawasan yang terjejas akibat banjir.

Syarikat mempunyai sejarah yang panjang dalam menyumbangkan bantuan kepada mangsa-mangsa banjir dan berharap bantuan terbaru ini akan membantu mengurangkan beban mangsa-mangsa banjir ketika pandemik COVID-19 yang sudah cukup menjejaskan ramai orang.

“Air yang bersih dan selamat untuk diminum adalah penting untuk mangsa-mangsa banjir kerana ia berperanan penting dari mengelakkan penyakit dan pada masa sama, mengekalkan tahap hidrasi mereka,”kata Spritzer.

Spritzer sentiasa percaya kepada konsep menyumbang kembali kepada masyarakat dan syarikat sentiasa bersedia untuk menyediakan air yang bersih dan selamat diminum memandangkan apabila berlakunya situasi banjir, sumber air tempatan akan tercemar dan tidak selamat untuk digunakan, malah untuk tujuan membersihkan badan.

Latest News

Suruhanjaya Tinggi Bangladesh tak wajar lancar portal pekerjaan

CYBERJAYA - Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan amat terkejut dengan tindakan Suruhanjaya Tinggi Bangladesh di Kuala Lumpur...

More Articles Like This