33.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 25, 2021

Dr Noor Hisham tiup kata-kata semangat buat petugas hadapan

Must Read


KUALA LUMPUR – “Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”

Demikian bingkisan kata-kata semangat dari Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah buat ‘anak-anak buahnya’ yang kini berdepan tugasan getir memerangi pandemik Covid-19.

NOOR HISHAM ABDULLAH – Foto Bernama

Menerusi catatan Facebook beliau pagi ini, Dr Noor Hisham berkongsikan petikan ayat Al- Insyirah:6 yang ditujukan kepada semua petugas kesihatan di barisan hadapan dan di sebalik tabir.

Menurutnya, beliau berharap semua petugas kesihatan barisan hadapan agar sama-sama kekalkan usaha bersungguh-sungguh memerangi penularan Covid-19 dalam negara khususnya di negeri Sabah. 

“Kita juga perlu mencegah penularan secara proaktif dan “preemptive” selain mengambil tindakan kesihatan awam di lapangan serta merawat pesakit di hospital dan PKRC. 


“Sebelum kita berjuang setiap hari pasangkan niat kita nawaitu kita berkhidmat demi Allah SWT dan InsyaAllah akan dipermudahkan dan dilindungi InsyaAllah. 

Baca juga:   Golongan tercicir rayu benarkan pengeluaran Akaun 1 KWSP


“Bertabah dan bersabarlah dengan tugasan kita, negara bergantung kepada kita. Kita adalah barisan harapan negara. Sesungguhnya sesudah kesulitan ini ada kemudahan InsyaAllah,” tulisnya.

Hantaran Dr Noor Hisham itu dipercayai ada kaitan dengan peningkatan kes positif harian Covid-19 di negara ini yang memasuki gelombang ketiga.

Semalam, buat pertama kali menyaksikan kes baharu Covid-19 mencapai angka 1,228 kes, jumlah tertinggi dicatatkan sejak penularannya Mac lalu.

Sebanyak 889 daripada kes itu dicatatkan di Sabah sahaja.


Sementara itu, perkongsian Dr Noor Hisham itu mendapat 48,000 tanda suka dan dikongsi hampir 4,000 pengguna Facebook.

Baca juga:   Harimau Malaya gagal sekat Vietnam, tapi beraksi lebih baik

Latest News

Zahid Hamidi berada dalam keadaan baik

CYBERJAYA - Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi memaklumkan beliau berada dalam keadaan baik selepas disahkan positif...
Baca juga:   Dibenar pulang: Mahasiswa, ibu bapa tarik nafas lega

Membukukan pengalaman dan sejarah berharga

More Articles Like This