30 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024

Azeem raih emas 100 meter di AS

Mesti Baca

Ahmad Shazwan Md Yusof
Ahmad Shazwan Md Yusof
Wartawan Edisi 9

JAGUH pecut negara, Muhammad Azeem Mohd. Fahmi melakar kejutan apabila memenangi acara final 100 meter (m) Kejohanan Florida State University (FSU) Relays, awal pagi tadi.

Muhammad Azeem yang mewakili Universiti Auburn itu menambatkan perlumbaan di tempat pertama dengan catatan 10.32 saat (s) dalam kejohanan yang berlangsung di Mike Long Track, Tallahassee, Florida itu.

Pelari pecut itu meninggalkan sembilan pelari lain termasuk Andre Ewers (10.49s) di kedudukan kedua dari Florida State University, sementara Trei Thorogood (10.51s) mewakili Universiti Syracuse ketiga.

Advertisements

Ini merupakan penyertaan sulung Muhammad Azeem dalam acara luar dewan sejak menyambung pengajian di Amerika Syarikat (AS).

Muhammad Azeem sebelum ini membuat tiga penampilan dalam kejohanan dalam dewan dan berjaya memecah rekod kebangsaan dalam acara pecut 60m lelaki dalam kejohanan Tiger Paw International baru-baru ini. – Edisi 9

Advertisements

Terkini

Mana mungkin saya berkomplot khianati parti UMNO – Nizar Najib

"MANA mungkin saya akan berkomplot untuk mengkhianati parti yang keluarga saya perjuangkan bersama-sama orang UMNO yang lain sejak ia...

Lagi Artikel Berkaitan