25.5 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 1, 2023

Yatie Sendayu Tinggi cari ‘bibik’ larikan barang kemas RM300,000

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

PENYAMBUNG empayar Sendayu Tinggi, Noor Hayati Kamarzaman atau lebih dikenali sebagai Yatie memohon orang ramai untuk menyalurkan maklumat mengenai pembantu rumah ibu mentuanya yang bernama Citra.

Yatie dalam hantaran di Facebook menyatakan pembantu rumah tersebut bersama beberapa rakan telah merompak serta melarikan barangan kemas bernilai RM300,000.

“Pihak polis dan CSI pun tengah mencari. Mohon sebarkan jika ada ternampak suspek di mana-mana. Setiap pemberian saya pada pekerja bukan untuk diungkit-ungkit.

“Banyak juga jasa mereka menjaga keluarga saya. Tapi bila anasir luar datang, meracun fikiran sehingga hilang waras akal fikiran,” katanya hari ini.

Dalam pada itu, Yatie berharap orang ramai dapat mendoakan agar pembantu rumahnya itu dapat segera ditangkap.

“Alhamdulillah banyak info kami dapat. Doakan Citra tertangkap. Terima kasih semua yang sudi share di group atau laman sosial masing-masing. Allah sahaja yang mampu membalasnya ,” katanya.

Baca juga:   Tiga gempa bumi di Indonesia kurang sejam

Selain itu, Yatie sempat memberikan nasihat kepada pembantu rumahnya itu serta kenalan pembantunya itu.

“Untuk Citra atau kenalan kamu jika baca post (hantaran) saya, ingat setiap perkara yang kita buat akan dapat kifarah dan tak berkat.

“Nilai RM300,000 yang kamu rompak dengan kawan-kawan kamu akan membawa bala pada diri, keluarga dan anak kamu.

“Mohon followers (pengikut) saya yang di Indonesia sampaikan pada keluarga Citra apa sudah anaknya buat. Padahal keluarga Citra sudah selalu video call sama @yah_rojak. Kasihan sama keluarga dan anaknya,” katanya.

Baca juga:   Pembantu rumah, sektor pekerjaan yang tidak dipandang

Bagaimanapun, sehingga 10.55 malam ini, masih belum terdapat sebarang kenyataan media dari pihak berkuasa berhubung kes tersebut.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

UMNO pecat Tun Faisal berkuat kuasa serta-merta

BEKAS Timbalan Ketua UMNO Putrajaya, Datuk Tun Faisal Ismail Aziz dipecat daripada parti itu berkuat kuasa serta-merta. Beliau yang juga bekas...

Lagi Artikel Berkaitan