28.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 27, 2022

Pelajar antara 2 maut motosikal bertembung sesama sendiri

Pertembungan itu menyebabkan kedua-kedua mangsa tercampak di atas jalan dan mengalami kecederaan di beberapa bahagian badan termasuk kepala.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

DUA penunggang motosikal termasuk seorang pelajar maut selepas motosikal yang ditunggang mereka bertembung sesama sendiri dalam kejadian di Jalan Batu Putih berhampiran Kampung Pulau Serai, Dungun, Terengganu, semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 11.15 malam, Muhammad Ruzie Rosemawi, 27, yang merupakan seorang pemandu lori meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Dungun.

Sementara itu, Muhammad Airie Gaazali, 16,  pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pulau Serai pula maut di lokasi kejadian. 

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintenden Baharudin Abdullah berkata, kemalangan dipercayai berlaku apabila motosikal jenis Modenas yang ditunggang Muhammad Ruzie dari arah Kampung Peladang menghala Kampung Batu Putih tiba-tiba bertembung dengan motosikal jenis Y15ZR yang ditunggang Muhammad Airie dari arah bertentangan. 

Baca juga:   Lamborghini berhenti di lebuh raya disiasat di bawah akta rusuhan

“Pertembungan itu menyebabkan kedua-kedua mangsa tercampak di atas jalan dan mengalami kecederaan di beberapa bahagian badan termasuk kepala,” katanya hari ini.

Baharudin berkata, berikutan keadaan yang gelap, sebuah lagi motosikal jenis Yamaha 135LC yang datang dari arah Kampung Batu Putih, turut terlanggar salah sebuah motosikal itu selepas pertembungan tersebut berlaku. 

“Bagaimanapun, penunggang dan pembonceng motosikal itu hanya cedera ringan,” katanya. 

Baharudin berkata, mereka yang cedera  dibawa ke Unit Kecemasan, Hospital Dungun untuk mendapatkan rawatan manakala mayat mangsa pula dibawa ke bilik forensik hospital itu untuk tindakan lanjut. 

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya. 

Baca juga:   Pelan transformasi digital TABIKA KEMAS dilaksana tahun depan

-EDISI9

Terkini

PM catat sejarah di pentas dunia, bawa pendirian berani Malaysia

Oleh DATUK SERI MOHD SALIM MOHD SHARIF PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri telah mencipta satu lagi sejarah sebagai pemimpin...

Lagi Artikel Berkaitan