25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, September 30, 2022

LRA Sungai Rasa: Kerja penyenggaraan aset bermula ikut jadual

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9


KERJA-kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset di Loji Rawatan Air Sungai Rasa (LRA Sg Rasa) telah dimulakan pada jam 9 pagi hari ini, mengikut jadual.

Menurut Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd Elina Baseri, ia dijangka siap pada jam 9 malam ini,

“Bekalan air akan mula disalurkan secara berperingkat kepada para pengguna setelah sistem bekalan air distabilkan.

“Tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air di kawasan-kawasan yang terjejas adalah berbeza bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air.

“Bekalan air dijangka pulih sepenuhnya di kesemua 188 kawasan di wilayah Hulu Selangor pada jam 1 pagi, 11 Ogos 2022 (Khamis),” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Katanya, bagi membantu pengguna, Air Selangor menggerakkan lori-lori tangki air ke kawasan-kawasan terjejas dengan keutamaan kepada premis-premis kritikal seperti hospital, klinik, pusat dialisis dan upacara pengebumian.

Baca juga:   Sungai Semenyih dicemar bau seperti bangkai, 300,000 terjejas

“Bagi pelanggan komersial pula, bekalan air terawat boleh dibeli di kaunter khidmat pelanggan Air Selangor Wilayah Petaling dan Gombak,”tambahnya.

Bagi tujuan ini, katanya, pelanggan komersial boleh menggunakan lori tangki air masing-masing di dua stesen pengisian air di Batu Caves dan Damai Utama, Puchong.

Pengguna juga boleh mendapatkan maklumat berhubung gangguan bekalan air berjadual ini dari semasa ke semasa menerusi saluran komunikasi rasmi Air Selangor seperti aplikasinya, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.
Sebarang pertanyaan dan aduan boleh diajukan di Help Centre di laman sesawang www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor.-Edisi 9

Baca juga:   LRA Langat 2 henti tugas: 397 kawasan ketiadaan air

Terkini

Ejen kosmetik diculik ke negara jiran berjaya diselamatkan

SEORANG ejen jualan produk kosmetik yang diculik dalam kejadian di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu di Tumpat, Kelantan, 13 September...

Lagi Artikel Berkaitan