25.5 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 8, 2023

LRA Sungai Rasa: Kerja penyenggaraan aset bermula ikut jadual

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9


KERJA-kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset di Loji Rawatan Air Sungai Rasa (LRA Sg Rasa) telah dimulakan pada jam 9 pagi hari ini, mengikut jadual.

Menurut Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd Elina Baseri, ia dijangka siap pada jam 9 malam ini,

“Bekalan air akan mula disalurkan secara berperingkat kepada para pengguna setelah sistem bekalan air distabilkan.

“Tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air di kawasan-kawasan yang terjejas adalah berbeza bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air.

“Bekalan air dijangka pulih sepenuhnya di kesemua 188 kawasan di wilayah Hulu Selangor pada jam 1 pagi, 11 Ogos 2022 (Khamis),” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Katanya, bagi membantu pengguna, Air Selangor menggerakkan lori-lori tangki air ke kawasan-kawasan terjejas dengan keutamaan kepada premis-premis kritikal seperti hospital, klinik, pusat dialisis dan upacara pengebumian.

Baca juga:   7 termasuk 2 kanak-kanak maut nahas MPV, lori di Simpang Pulai

“Bagi pelanggan komersial pula, bekalan air terawat boleh dibeli di kaunter khidmat pelanggan Air Selangor Wilayah Petaling dan Gombak,”tambahnya.

Bagi tujuan ini, katanya, pelanggan komersial boleh menggunakan lori tangki air masing-masing di dua stesen pengisian air di Batu Caves dan Damai Utama, Puchong.

Pengguna juga boleh mendapatkan maklumat berhubung gangguan bekalan air berjadual ini dari semasa ke semasa menerusi saluran komunikasi rasmi Air Selangor seperti aplikasinya, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.
Sebarang pertanyaan dan aduan boleh diajukan di Help Centre di laman sesawang www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor.-Edisi 9

Baca juga:   Mangsa banjir di Selangor, KL dikecualikan bayar bil air Januari

Wartawan

Terkini

Tok Mat menghadap Sultan Brunei, jemput Baginda ke LIMA’23

SULTAN Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah berkenan menerima sembah menghadap Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamad Hasan dalam satu lawatan rasmi...

Lagi Artikel Berkaitan