23.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 8, 2022

KPLB capai sasaran laksana projek dirancang – Mahdzir

Mana-mana program dan projek yang masih belum mencapai garis masa yang ditetapkan, langkah mengatasinya perlu dilakukan segera.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

KEMENTERIAN Pembangunan Luar Bandar (KPLB) berjaya mencapai sasaran melaksanakan sebahagian besar projek pembangunan yang dirancang tahun ini.

Namun pada masa yang sama Menterinya, Datuk Seri Mahdzir Khalid mengingatkan anggota pentadbiran dan kakitangan KPLB terus bekerja keras melaksanakan tugasan yang masih ada.

“Saya berdoa semoga kita semua diberi kekuatan bagi melaksanakan semua tugas dan tanggungjawab yang telah diamanahkan. 

“Saya percaya banyak pencapaian program dan projek KPLB yang telah mencapai sasaran yang ditetapkan sehingga kini.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Perhimpunan Bulan Ogos KPLB di Ibu Pejabat kementerian itu di Putrajaya hari ini.

Turut hadir, Timbalan Menteri I KPLB, Datuk Seri Abdul Rahman Mohamad, Ketua Setiausaha KPLB, Datuk Ramlan Harun dan pengurusan tertinggi serta warga kerja pelbagai peringkat KPLB.

Baca juga:   115,516 Orang Asli sudah divaksin hanya berbaki 56,639 orang

Menurut Mahdzir, bagi mana-mana program dan projek yang masih belum mencapai garis masa yang ditetapkan, langkah mengatasinya perlu dilakukan segera.

“Saya percaya bahawa, setiap apa yang kita lakukan adalah bertujuan untuk memakmur dan memajukan rakyat khususnya masyarakat luar bandar dan negara amnya.

Dalam ucapannya juga, Mahdzir turut mengingatkan warga kerja KPLB untuk lebih berhati-hati dengan sebaran berita palsu di media sosial yang boleh memecah-belahkan rakyat.

“Sehingga ke hari ini masih wujud unsur-unsur negatif dalam kalangan masyarakat di negara ini yang boleh menggugat ketenteraman dan kesepakatan antara kita, terutamanya dalam era media sosial yang tiada sempadan dan terdedah kepada anasir jahat dan berita palsu.

Baca juga:   Pos dan Menang di kaunter KPLB sempena Jelajah AKM di JB

Sebagai warganegara yang bertanggungjawab, maka kita wajar menolak fahaman sempit yang boleh memecah belahkan masyarakat, dan tetap berpegang kepada prinsip bertolak-ansur dan hormat-menghormati antara satu sama lain,” kata Mahdzir.

Pada majlis itu, Mahdzir turut melancarkan Sambutan Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang Peringkat KPLB.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Lagi Artikel Berkaitan