24 C
Kuala Lumpur
Friday, December 9, 2022

PM, Jemaah Menteri sertai ‘Berjalan Teguh Bersama’

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PROGRAM Berjalan Teguh Bersama bersempena pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang 2022 berlangsung dalam suasana penuh semangat patriotik, meriah dan warna-warni.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa (MenKOMM) bersama Jemaah Menteri turut menyertai lebih 15,000 peserta program berjalan secara santai sejauh 2.7 kilometer itu.

Seawal jam 6 pagi, orang ramai mula tiba di Dataran Putra, di sini dan dilihat penuh bersemangat berpakaian sukan majoriti berwarna merah untuk memeriahkan pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang 2022.

Dua tahun lepas, pelancaran sambutan hanya diadakan secara maya dan hibrid ekoran pandemik COVID-19.

Keluarga Malaysia yang membanjiri Dataran Putra dilihat membawa anggota keluarga dan Jalur Gemilang sendiri.

Ketibaan Ismail Sabri pada 7.50 pagi disambut Annuar yang juga Pengerusi Jawatankuasa Induk Sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia 2022.

Baca juga:   PM individu terawal terima vaksin Covid-19

Sejurus tiba, Perdana Menteri melakukan sesi regangan badan bersama Jemaah Menteri dan Keluarga Malaysia.

Dari Dataran Putra, Perdana Menteri dan Keluarga Malaysia yang lain kemudian berjalan ke tempat pemeriksaan pertama melalui Kementerian Wilayah Persekutuan yang dihiasi dengan Jalur Gemilang serta diiringi pancaragam dan nyanyian.

Setibanya di persimpangan Kementerian Wilayah Persekutuan, Ismail Sabri dan anggota Jemaah Menteri lain turut menyaksikan persembahan kebudayaan Orang Asli dari Gombak iaitu persembahan Gema Orang Asal.

Baca juga:   Tak kemas kini MySejahtera bukan satu kesalahan - Ismail Sabri

Keceriaan Ismail Sabri dan Keluarga Malaysia menyaksikan persembahan Orang Asli yang cukup bertenaga dan menghiburkan itu terserlah apabila perdana menteri menunjukkan isyarat ‘bagus’ kepada Kumpulan Bah Bola yang diketuai Bah Sali Bah Nap.-BERNAMA

Wartawan

Terkini

43 tahun bersama UMNO, warganet beri kata semangat

TAN Sri Annuar Musa menyingkap kembali memori di awal pembabitannya menyertai parti UMNO setelah 43 tahun sebagai ahli dan...

Lagi Artikel Berkaitan