25.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 26, 2022

Tengku Zafrul boleh jadi ‘poster boy’ BN Selangor – Jamal

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

MENTERI Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz perlu diangkat sebagai poster boy bagi Barisan Nasional (BN) di Selangor pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md. Yunos berkata, parti itu memerlukan lebih ramai pemimpin muda, berkaliber dan diyakini rakyat yang mampu menawarkan perubahan luar biasa di negeri ini.

Katanya, Tengku Zafrul yang juga menteri Kabinet antara nama yang disebut-sebut malah kerap turun padang menyantuni rakyat di Kuala Selangor.

“Jika kehadiran anak kelahiran Kuala Selangor itu diterima baik Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Tan Sri Noh Omar, apa salahnya Tengku Zafrul dinamakan sebagai poster boy pada PRU-15 nanti.

“Saya yakin beliau mempunyai latar belakang dalam dunia korporat dan perbankan yang mampu membela kebajikan rakyat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Baca juga:   Utama kerja pembaikan kerosakan akibat banjir - Zafrul

Minggu lalu, media melaporkan Tengku Zafrul dilihat lebih diterima oleh pimpinan dan akar umbi UMNO di Selangor berbanding bekas Menteri Besar, Dr. Mohamad Khir Toyo.

Jelas Jamal, kejayaan BN dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) di Melaka dan Johor tahun lalu membuktikan calon baharu, segar dan bebas daripada kontroversi menjadi pilihan pengundi.

“Formula sama boleh diguna pakai dalam PRU15 dengan mengetengahkan calon muda, baharu dan sesuai dengan kehendak semasa,” ujarnya.

Terkini

Potong gaji menteri tak selesai masalah kos sara hidup

CADANGAN supaya gaji menteri-menteri Kabinet dipotong sebanyak 20 peratus oleh bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tan Sri Rafidah...

Lagi Artikel Berkaitan