25.5 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 5, 2022

Hajat Raisuddin jumpa ‘kembar’ arwah Siti Sarah tercapai

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

TIDAK berapa lama dahulu, viral di media sosial tentang seorang wanita yang dikatakan memiliki wajah mirip Allahyarhamah penyanyi Siti Sarah Raisuddin.

Dikenali sebagai Emy, wanita tersebut dijemput untuk memberi kejutan kepada bapa arwah iaitu Raisuddin Hamzah sempena sambutan hari jadinya, baru-baru ini.

Kejutan yang tidak disangka itu dirancang oleh isteri Raisuddin sendiri, Siti Fatimah Saberi.

“Masa mula-mula orang kata muka dia sama dengan arwah, suami ada bagi tau teringin sangat nak jumpa dengan Emy ni.

“Nak bawa jumpa tapi masih belum berkesempatan kerana masing-masing sibuk. Sempena hari lahir, kita bawa Emy untuk meraikan sekali hari lahir bersama-sama dengan kami semua.

“Terima kasih pada family dan rakan-rakan yang hadir untuk meraikan hari lahir abah, terima kasih juga untuk Emy dan keluarga yang sudi terima pelawaan kami,” tulisnya di TikTok, lapor Gempak.

Baca juga:   Hostel Centennial Kg Acheh bawah PKPD mulai 25 Feb

Menerusi video yang dimuat naik, kelihatan Raisuddin yang terkesima melihat kemiripan wajah Emy yang ada iras wajah anaknya yang telah pergi ke negeri abadi.

Sementara itu, meninjau ke ruangan komen, ramai yang menyatakan rasa sebak melihat interaksi antara Emy dan juga Raisuddin.

“Nak iras muka dan pakaian, ayah dia mula-mula pun terkejut. Tapi, kena reda arwah dah tak ada. Yang ada hanya seiras saja buat pengubat rindu.

“Baca caption dah buat sebak sangat-sangat. I know how it feels bila kita rindu mereka yang dah tiada di dunia.

Baca juga:   Kes Sharnaaz Ahmad pukul ‘guard’, polis tunggu arahan TPR

Selain itu, netizen turut memerhatikan gelagat anak Sarah, iaitu Uwais yang turut terkejut melihat kehadiran Emy.

“Uwais duk pandang je wajah Emy. Allahuakbar, rindu seorang anak dan seorang bapa kepada anaknya,” tulisnya.

Wartawan

Terkini

Lagi Artikel Berkaitan