25.5 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 8, 2023

CAC dilanda ribut, 2 pesakit COVID-19 cedera ringan

Mesti Baca

PELABUHAN KLANG – Dua pesakit COVID-19 cedera ringan dan tujuh khemah di Pusat Penilaian COVID -19 (CAC) Dewan Serbaguna Pelabuhan Klang, Jalan Pekeliling di sini rosak, dalam kejadian ribut semalam.

Kejadian tersebut dikatakan berlaku selama 15 minit dan video mengenainya tular dalam media sosial sejak petang semalam.

Kejadian ribut di CAC berkenaan dikatakan telah mengakibatkan khemah terangkat dan tiang serta beberapa buah kenderaan mengalami kerosakan.

Memetik laporan BH Online, Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Polis, Shamsul Amar Ramli berkata, pihaknya menerima aduan berkaitan kejadian, sekitar pukul 11.50 pagi, membabitkan dua orang awam, yang juga pesakit COVID -19 mengalami cedera ringan di kepala.

Menurut beliau, mereka kemudian dirawat di CAC berkenaan, dan dibenarkan pulang.

CAC ribut
Situasi di CAC Dewan Serbaguna Pelabuhan Klang, Jalan Pekeliling selepas kejadian ribut semalam. – Gambar: Facebook Amirudin Shari

Tujuh daripada 12 khemah di CAC tersebut mengalami kerosakan.

Sementara itu Pengarah Kesihatan Selangor, Datuk Dr. Sha’ari Ngadiman berkata, selah dirawat, mereka dibenarkan pulang untuk meneruskan kuarantin di rumah.

“Insiden terbabit juga merosakkan khemah di luar dewan yang digunakan sebagai ruang menunggu.

“Pasukan Bencana Daerah Klang dikerahkan ke tempat kejadian untuk menilai dan memperbaiki kerosakan. Salah satunya mengalami kerosakan teruk, selebihnya boleh diperbaiki,” katanya.

Baca juga:   Isteri, dua anak MB Selangor positif Covid-19

Kejadian itu turut mengakibatkan tiga buah kenderaan mengalami kerosakan kecil.

Wartawan

Baca juga:   Isteri, dua anak MB Selangor positif Covid-19

Terkini

Tok Mat menghadap Sultan Brunei, jemput Baginda ke LIMA’23

SULTAN Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah berkenan menerima sembah menghadap Menteri Pertahanan, Datuk Seri Mohamad Hasan dalam satu lawatan rasmi...

Lagi Artikel Berkaitan