27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, May 21, 2022

Ahli Parlimen terima peruntukan Program Bakul Makanan

Mesti Baca

CYBERJAYA – Semua ahli Parlimen termasuk pembangkang mula menerima peruntukan sebanyak RM300,000 mulai hari ini bagi memperkasakan program Bantuan Bakul Makanan sedia ada.

Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataan hari ini memaklumkan, ia bagi memastikan pelaksanaan yang lebih terangkum dan efektif kepada kumpulan sasar di seluruh negara.

‘’Peruntukan ini telah disalurkan kepada semua ahli Parlimen bermula hari ini. Bagi kawasan Parlimen Gerik dan Batu Sapi, peruntukan akan disalurkan melalui Pejabat Daerah dan Tanah Hulu, Perak, Gerik dan Majlis Perbandaran Sandakan,’’ kata kenyataan itu.

Peruntukan itu susulan pengumuman Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) bagi memastikan program bantuan tersebut diteruskan dan dipertingkatkan bagi memenuhi keperluan golongan yang terkesan. – Edisi 9

Terkini

Lebih setengah juta pelancong asing memasuki negara sejak 1 April

SEKTOR pelancongan yang paling teruk terjejas ekoran pandemik COVID-19 sejak dua tahun lalu kini kembali menampakkan pertumbuhan positif, kata...

Lagi Artikel Berkaitan