25.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023

Pelajar positif COVID-19, SMK DUHA tutup hingga 29 Okt

Mesti Baca

REMBAU – Seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Undang Haji Adnan (SMK DUHA) di Kota di sini disahkan positif COVID-19.

Menurut sumber, sekolah itu akan ditutup mulai 23 hingga 29 Oktober ini dan semua pelajar asrama diminta pulang ke rumah masing-masing kecuali mereka yang berada di zon merah atau rentas negeri.

Pihak sekolah turut mengarahkan ibu bapa menjemput anak-anak mereka di asrama pada petang ini sebelum pukul 6 petang.

Sumber tersebut memberitahu, semua guru dan kakitangan sekolah kecuali pekerja pembersihan dan keselamatan diminta berada di rumah masing-masing dan menjalani kuarantin kendiri sehingga tarikh tersebut.

Selain itu, pelajar-pelajar yang dikenal pasti sebagai kontak rapat akan menjalani ujian swab oleh Kementerian Kesihatan petang ini.

Bagi pelajar-pelajar lain serta guru-guru dan kakitangan termasuk pekerja pembersihan dan kawalan keselamatan, mereka dikehendaki hadir untuk membuat ujian swab pada 24 Oktober ini, mulai pukul 9 pagi hingga 1 tengah hari.

Baca juga:   Pemimpin muda PPBM tak faham cara UMNO patut diam

Kesemua mereka diwajibkan menjalani ujian saringan COVID-19 pada tarikh tersebut dan pengecualian hanya diberikan kepada pelajar dan guru yang telah melakukannya hari ini.

Sebuah sekolah rendah berhampiran iaitu Sekolah Kebangsaan Kota turut ditutup esok sebagai langkah berjaga-jaga. – EDISI 9

Wartawan

Terkini

Bayi tak sedarkan diri di pusat asuhan disahkan meninggal dunia

SEORANG bayi lelaki berusia tiga bulan meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri ketika berada di pusat asuhan di Seksyen...

Lagi Artikel Berkaitan