32.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, November 29, 2023

Penentuan Serie A berentap semula 28 Mei

Mesti Baca

BAGI kaki bola yang mengikuti perkembangan Serie A, kelab-kelab yang bersaing dalam liga tersebut dijangka beraksi pada pertengahan bulan depan sekiranya kerajaan Itali memberi lampu hijau pada 28 Mei ini.

Memetik laporan ESPN, Menteri Sukan Itali, Vincenzo Spadafora mengumumkan semua kelab dibenarkan untuk memulakan sesi latihan penuh.

Beliau juga telah mengaturkan mesyuarat dengan ketua-ketua persekutuan bola sepak Itali dan Serie A minggu depan.

“Saya fikir kita akan mempunyai semua data yang kita perlukan untuk menentukan sama ada liga boleh disambung semula dan bila.

“28 Mei adalah tarikh di mana kita akan mengetahui bila liga akan disambung semula,” jelasnya kepada stesen penyiaran Rai.

Liga bola sepak Itali telah ditangguhkan sejak 9 Mac dan dijangka bermula pada pertengahan Jun, bergantung kepada kelulusan kerajaan.

Pada masa ini, kerajaan Itali menegaskan bahawa semua pemain dalam sesebuah kelab mesti dikuarantin selama 14 hari sekiranya salah seorang daripada mereka didapati positif COVID-19.

Walau bagaimanapun, peraturan itu dibantah oleh kelab-kelab Serie A yang berpandangan, hanya pemain yang positif COVID-19 perlu dikuarantin.

Serie A mempunyai baki 12 pusingan perlawanan dan empat perlawanan dari pusingan terdahulu sebelum musim ini berakhir.

Juventus yang sedang mengejar kejuaraan kesembilan mendahului Lazio dalam carta liga dengan kelebihan tipis 1 mata.

Sumber: Sky Sports

Itali merupakan antara negara yang terjejas teruk akibat COVID-19 di mana sebanyak 226,699 kes positif dicatatkan setakat ini.

Daripada jumlah itu, seramai 32,169 pesakit meninggal dunia manakala 129,401 orang lagi telah sembuh. – EDISI 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini

Pengecualian visa: Aspek keselamatan negara tidak diabaikan – PM

SUSULAN pengumuman kerajaan mengenai pengecualian visa kepada beberapa negara baru-baru ini, Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan...

Lagi Artikel Berkaitan