31.2 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 26, 2024

Jadikan persidangan cawangan wadah suntik kebersamaan – Zahid

Mesti Baca

Lukman Ismail
Lukman Ismail
Editor Edisi 9

PERSIDANGAN UMNO peringkat Cawangan, Wanita, Pemuda dan Puteri cawangan yang bermula di seluruh negara hari ini sehingga 2 Jun, perlu dijadikan wadah untuk menyuntik nilai kebersamaan.

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, persidangan peringkat akar umbi itu juga diharapkan dapat menjunjung prinsip kesetiaan terhadap perjuangan.

Beliau berkata, ahli-ahli di peringkat akar umbi perlu menggunakan ruang dan peluang ini untuk berbincang mengenai apa juga isu-isu dengan penuh rasional dan berhikmah.

“Santunilah ahli dan dekatilah para pengundi agar mereka yakin bahawa agenda UMNO hanyalah untuk memastikan kestabilan politik negara dan menjamin kebajikan serta kesejahteraan rakyat keseluruhannya,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Persidangan peringkat cawangan turut membabitkan Wanita, Pemuda dan Puteri cawangan melibatkan 191 bahagian UMNO di seluruh negara, kecuali Sarawak.

Zahid berkata, cawangan yang aktif adalah nadi yang akan meneruskan denyutan perjuangan UMNO di bahagian dan di peringkat kebangsaan.

Advertisements

Katanya, persidangan UMNO itu adalah platform menggarap strategi dan rancangan agar UMNO bersama kita perkuatkan.

Beliau yang juga Timbalan Perdana Menteri berkata, UMNO adalah sebuah parti yang mempunyai kekuatan dan rangkaian sehingga ke peringkat akar umbi.

“Persidangan di peringkat cawangan adalah bukti UMNO mempunyai struktur yang mantap melebar sehingga ke 191 Bahagian dari Perlis hinggalah ke Sabah.

“Semoga Allah SWT memberkati dan mempermudahkan segala urusan dalam melunaskan perjuangan demi memenuhi tuntutan agama, bangsa dan tanah air yang kita sama cintai ini.

“Kepada semua perwakilan cawangan, Wanita, Pemuda dan Puteri. Selamat bersidang! Inilah masanya untuk memperkukuh perpaduan, memperkasa kesatuan,” katanya. – Edisi 9

Advertisements

Terkini

Takraw Piala Dunia: Malaysia, Thailand berentap di ‘final’

MALAYSIA mengulangi kejayaan mara ke pentas akhir Kejohanan Piala Dunia Sepak Takraw buat kali ketiga apabila mengetepikan cabaran negara...

Lagi Artikel Berkaitan