27.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 26, 2023

Tujuh pekerja sekolah terperangkap banjir

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SERAMAI tujuh pekerja sebuah institut memandu di Jalan Kuala Selangor, Ijok berdepan detik cemas apabila terperangkap kira-kira 30 minit dalam kejadian banjir yang berlaku pagi tadi.

Pengarah Bomba Selangor, Wan Md Razali Wan Ismail berkata, kerja-kerja menyelamat dan memindahkan mangsa giat dijalankan menggunakan bot fiber ke tempat selamat.

“Semua mangsa terperangkap dianggarkan berusia 18 hingga 55 tahun,” katanya menerusi kenyataan di sini.

Wan Md berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 11.02 tengah hari dan seramai lima anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bestari Jaya bergegas ke tempat kejadian.

“Sampai di lokasi dilaporkan terdapat kejadian banjir di kawasan tersebut dengan kedalaman satu meter,”katanya.

Beliau berkata, semasa kejadian semua mangsa sedang bekerja dan mereka terperangkap dalam pejabat institut memandu itu selepas air melimpah masuk ke kawasan berkenaan.

“Air masih lagi bergenang di sekitar lokasi kejadian dengan kedalaman satu meter, namun usaha memindahkan semuanya sedang giat dijalankan,”ujar beliau. – Edisi 9

Terkini

McDonald’s tawar pengajian diploma kepada 18 alumni perantis

MCDONALD'S Malaysia buat julung kalinya menawarkan program Diploma Kemahiran Malaysia (DKM Tahap 4) dan Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia (DLKM...

Lagi Artikel Berkaitan