30.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 29, 2023

Lebih 90 peratus undi awal di Padang Serai, Tioman – SPR

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SEJUMLAH 95.88 peratus atau 233 anggota polis telah mengundi awal bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) Dewan Undangan Negeri (DUN) Tioman.

Setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Indera Ikmalrudin Ishak berkata, terdahulu dua pusat pengundian awal DUN Tioman telah bermula pada 8 pagi itu, berjalan lancar.

“Ia melibatkan pusat mengundi di Bilik Rehat Ibu Pejabat Polis Daerah Rompin dan di Bilik Maklumat Balai Polis Tekek Pulau Tioman.

“Sementara, peratusan mengundi bagi Parlimen Padang Serai, Kedah di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kulim mencatatkan sejumlah 93.42 peratus atau 71 orang pengundi awal berdaftar,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Jumlah keseluruhan pengundi awal di kedua-dua kerusi yang ditandingi ialah seramai 395 orang iaitu 319 pengundi bagi kerusi Parlimen Padang Serai manakala 76 lagi bagi DUN Tioman.

Baca juga:   PM gariskan 4 keutamaan dalam pembangunan landskap negara

Kata beliau, SPR merakamkan ucapan tahniah dan syabas kepada semua Pegawai Pengurus Pilihan Raya dan pasukan kerana telah menjalankan tanggungjawab dengan baik pada hari ini.

PRU15 di kedua-dua kawasan tersebut sebelum ini ditangguhkan berikutan kematian calon yang telah disahkan bertanding iaitu M. Karupaiya dari Pakatan Harapan (PH) bagi Parlimen Padang Serai dan Md Yunus Ramli mewakili Perikatan Nasional (PN) di DUN Tioman. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

LPPKN, JKN gempur saringan HPV DNA di seluruh negara

LEMBAGA Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) dengan kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) melaksanakan program Gempur Saringan HPV DNA...

Lagi Artikel Berkaitan