32 C
Kuala Lumpur
Tuesday, January 31, 2023

Kes doktor pelatih jatuh apartmen tiada unsur buli – HWCITF

Isu kematian pegawai perubatan siswazah (PPS) tidak ada kena mengena dengan unsur buli.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

LAPORAN terkini kes seorang doktor pelatih maut terjatuh dari sebuah apartmen di Pulau Pinang, mengesahkan tidak mempunyai unsur gejala buli.

Pengerusi Pasukan Petugas Khas bagi Penambahbaikan Budaya Kerja Perkhidmatan Kesihatan (HWCITF), Prof. Datuk Dr. Siti Hamisah Tapsir berkata, keputusan itu dibuat berdasarkan hasil analisis ke atas laporan pengesanan dan pengesahan dijalankan Unit Integriti Kementerian Kesihatan (KKM).

“Hasil analisis ke atas laporan pengesanan dan pengesahan Unit Intergriti, kami merumuskan tiada bukti kukuh dengan elemen buli di tempat kerja.

“Kami mengekalkan pandangan bahawa isu kematian pegawai perubatan siswazah (PPS) itu tidak ada kena mengena dengan unsur buli kecuali ada lagi maklumat baharu,” katanya pada taklimat khas HWCITF, lapor Bernama.

Baca juga:   Zahid bersyukur UMNO berjaya bangkit walau ditekan hebat

Mengulas lanjut, Dr. Siti Hamisah berkata, setakat ini juga tiada perkembangan tambahan dikeluarkan pihak polis melalui penyiasatan ke atas kes berkenaan.

Wartawan

Terkini

Pendaki wanita hilang di Bukit Tabur ditemui selamat

PENDAKI wanita yang dilaporkan sesat ketika mendaki Bukit Tabur pada Ahad lalu ditemui selamat. Pengarah Bomba Selangor, Datuk Norazam Khamis...

Lagi Artikel Berkaitan