23.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 2, 2022

Kes doktor pelatih jatuh apartmen tiada unsur buli – HWCITF

Isu kematian pegawai perubatan siswazah (PPS) tidak ada kena mengena dengan unsur buli.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

LAPORAN terkini kes seorang doktor pelatih maut terjatuh dari sebuah apartmen di Pulau Pinang, mengesahkan tidak mempunyai unsur gejala buli.

Pengerusi Pasukan Petugas Khas bagi Penambahbaikan Budaya Kerja Perkhidmatan Kesihatan (HWCITF), Prof. Datuk Dr. Siti Hamisah Tapsir berkata, keputusan itu dibuat berdasarkan hasil analisis ke atas laporan pengesanan dan pengesahan dijalankan Unit Integriti Kementerian Kesihatan (KKM).

“Hasil analisis ke atas laporan pengesanan dan pengesahan Unit Intergriti, kami merumuskan tiada bukti kukuh dengan elemen buli di tempat kerja.

“Kami mengekalkan pandangan bahawa isu kematian pegawai perubatan siswazah (PPS) itu tidak ada kena mengena dengan unsur buli kecuali ada lagi maklumat baharu,” katanya pada taklimat khas HWCITF, lapor Bernama.

Baca juga:   Selangor kekal rekod angka kematian tertinggi, 178 kes

Mengulas lanjut, Dr. Siti Hamisah berkata, setakat ini juga tiada perkembangan tambahan dikeluarkan pihak polis melalui penyiasatan ke atas kes berkenaan.

Terkini

“3A” pendekatan Pemuda BN tambat pengundi

PEMUDA Barisan Nasional (BN) perlu menggunakan pendekatan "3A" dalam menjamin serta memastikan kemenangan di setiap kawasan yang ditandingi oleh calon...

Lagi Artikel Berkaitan