31.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, October 6, 2022

Banjir kilat: Sebahagian KL bergelap, 40 pencawang TNB ditutup

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

TENAGA Nasional Berhad (TNB) menutup sebanyak 40 pencawang elektrik ekoran banjir kilat yang berlaku di Pusat Bandar hari ini.

TNB Careline dalam satu hantaran di Facebook berkata, susulan hujan dan diikuti banjir kilat di beberapa kawasan sekitar Kuala Lumpur, pihak TNB telah menutup bekalan di beberapa pencawang elektrik bagi memastikan keselamatan para pengguna.

Menurut kenyataan berkenaan, antara pencawang yang ditutup adalah di Royal Cendana, BukIt Aman, Hospital Tang Lin, Jalan Kebun Bunga, The Royale Chulan Hotel, Bukit Bintang serta Suria Stonor.

“Usaha-usaha sedang giat dijalankan bagi memastikan bekalan elektrik di kawasan-kawasan terlibat dapat disalurkan secara berperingkat, bergantung kepada akses dan keadaan setempat.

“Sekiranya banjir semakin bertambah buruk, berisiko serta membahayakan keadaan, penutupan bekalan akan dilakukan di pencawang elektrik yang terlibat bagi memastikan keselamatan pengguna setempat,” katanya hari ini.

Baca juga:   ATM sedia gerak khidmat kesihatan jika COVID-19 naik mendadak

TNB Careline menasihatkan orang ramai untuk sentiasa berwaspada dengan hujan lebat dan keadaan berisiko banjir.

“Simpan dokumen penting di tempat yang selamat. Kesabaran dan keprihatinan anda amat dihargai,” ujarnya.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

TMJ nafi keluar kenyataan dakwa UMNO parti sampah

TUNKU Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim menegaskan tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan menyentuh mana-mana pemimpin parti politik...

Lagi Artikel Berkaitan