25.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, December 7, 2021

Covid-19: Sultan Johor titah Ahli Parlimen, ADUN berbincang

Mesti Baca

Lukman Ismail
Editor Edisi 9

JOHOR BAHRU – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar meminta agar Ahli-ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di negeri itu mengadakan perbincangan khas berhubung isu pandemik Covid-19.

Sultan Ibrahim bertitah, baginda sedar Ordinan Darurat yang sedang berkuatkuasa menghalang persidangan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri untuk dijalankan ketika ini.

Bagaimanapun baginda bertitah, khidmat Ahli Parlimen dan ADUN-ADUN negeri itu perlu digembleng untuk terus membantu rakyat yang terkesan akibat penularan wabak tersebut.

“Oleh yang demikian, saya menyeru agar satu perbincangan secara pemesyuaratan diadakan di kalangan semua Ahli Parlimen dan ADUN di Negeri Johor dengan dipengerusikan oleh Menteri Besar Johor.

“Melalui perbincangan ini, semua Ahli Parlimen dan ADUN boleh memberikan buah fikiran dan pandangan masing-masing dalam membendung penularan wabak COVID-19 dan menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh Bangsa Johor,” titah baginda seperti disiarkan menerusi Facebook baginda hari ini.

Titah Sultan Ibrahim, pihak pentadbiran kerajaan, semua Ahli Parlimen dan ADUN di negeri itu perlu memainkan peranan dalam memastikan penularan wabak tersebut segera dibendung dan pada masa yang sama, mereka yang terkesan hendaklah dibantu.

Baca juga:   Program Khas bantu pelajar tercicir akibat pandemik Covid-19

Baginda prihatin dengan perkembangan kes Covid-19 di negeri itu yang mencatatkan kes yang semakin tinggi. Semalam, kes harian positif di negeri itu ialah seramai 699 orang. – Edisi 9

Baca juga:   Kes baharu harian COVID-19 kembali lepasi angka 20,000

Terkini

Program 100 Hari Aspirasi #KeluargaMalaysia ikut SOP ketat

PROGRAM 100 Hari Aspirasi #KeluargaMalaysia di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) akan dilaksanakan dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat...

Lagi Artikel Berkaitan