24.8 C
Kuala Lumpur
Monday, September 26, 2022

Kelab Liga Perdana Inggeris dibenarkan berlatih dalam kumpulan kecil

Mesti Baca

Hussaini Amran
Hampir 15 tahun dalam bidang kewartawanan. Pernah menyertai Sinar Harian, Utusan Malaysia dan PN BBC Portal.

SEMUA kelab yang bersaing dalam Liga Perdana Inggeris dibenarkan menjalani latihan dalam kumpulan kecil mulai petang 19 Mei 2020.

Memetik portal ManUtd.com, perkara itu diputuskan melalui undian sebulat suara oleh Pemegang-pemegang Saham Liga Perdana semalam.

Keputusan tersebut merupakan langkah pertama sebelum Liga Perdana Inggeris disambung semula apabila keadaan selamat untuk berbuat demikian.

Penjarakan sosial mesti dipatuhi semasa latihan manakala pemain-pemain tidak dibenarkan bersentuhan.

Langkah pertama itu diputuskan setelah berbincang dengan para pemain, pengurus, doktor kelab-kelab Liga Perdana, pakar bebas dan kerajaan.

Protokol perubatan yang ketat dengan standard tertinggi akan memastikan semua pemain kembali menjalani latihan dalam persekitaran yang paling selamat.

Liga Perdana Inggeris memberi keutamaan kepada kesihatan dan kesejahteraan semua peserta di mana proses latihan secara selamat dilaksanakan secara berperingkat.

Langkah seterusnya adalah mengadakan perbincangan dengan para pemain, pengurus, kelab, Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional (PFA) dan Persatuan Pengurus Liga (LMA) bagi merangka protokol untuk latihan penuh. – EDISI 9

Baca juga:   Piala Suzuki AFF: Malaysia, Vietnam, Indonesia satu kumpulan

Terkini

Tak pelik bukan PH diumum musuh utama PN – Zahid

PRESIDEN Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan pengumuman Tan Sri Muhyiddin Yassin, Barisan Nasional (BN) musuh utama Perikatan...

Lagi Artikel Berkaitan