31.4 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 26, 2023

Kempen ‘Tindakan Kecil, Perubahan Besar’ Daia berjaya kumpul RM20,000

Mesti Baca

SEBANYAK RM20,000 berjaya dikumpul sejak pelancaran kempen Daia, ‘Tindakan Kecil, Perubahan Besar’ yang diadakan Mei lalu.

Program CSR itu adalah salah satu inisiatif Daia dalam membuktikan komitmen mereka yang tidak berbelah bahagi untuk menerapkan perubahan dalam kalangan masyarakat di samping memupuk sifat pemurah.

Acara itu turut diserikan oleh Duta Jenama rangkaian produk Daia, Datin Lisa Surihani.

Kutipan itu dibuat hasil daripada sumbangan orang ramai menerusi pembelian produk Daia termasuk Daia Hijab All Day Freshness yang baru dilancarkan dan setiap pembelian sebanyak RM0.50 disalurkan.

Hasil sumbangan itu akan disalurkan kepada tiga rumah anak yatim yang terbabit sama menjayakan kempen berkenaan iaitu Rumah Aman Children’s Home, Rumah Hope dan House of Joy yang terletak di Selangor.

Lisa berkata, dia berbesar hati apabila dapat menjadi sebahagian daripada inisiatif ini.

“Kanak-kanak kurang bernasib baik ini wajar diasuh. Ini disebabkan mereka tidak mempunyai kelebihan yang sama seperti kanak-kanak lain.

“Saya berkongsi wawasan yang sama dengan Daia untuk mengangkat martabat anak-anak ini dan dengan sukarelanya memikul tanggungjawab besar untuk memberi inspirasi kepada mereka, agar lebih peka tentang alam sekitar, disamping turut memupuk kebolehan kreativiti dan sifat kesedaran,” katanya.

Pada acara sama, Daia turut mempromosikan kesedaran alam sekitar secara aktif menerusi bengkel Batik dan Kitar Semula Botol Daia yang menarik, memperkasakan kanak-kanak untuk menjadi pelindung alam sekitar di samping memupuk kreativiti dan kesedaran.

Bengkel-bengkel itu menunjukkan komitmen Daia dalam usahanya menerapkan nilai-nilai murni selain daripada sumbangan kewangan, yang terangkum dalam semangat kempen. -Edisi 9

Terkini

Mahkamah batalkan kemenangan Che Alias di Kemaman

MAHKAMAH Petisyen Pilihan Raya Kuala Terengganu membuat keputusan kemenangan calon Pas, Che Alias Abdul Hamid bagi Parlimen Kemaman dalam...

Lagi Artikel Berkaitan