26.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 10, 2023

Wanita muat naik tatu kalimah Allah ditahan

Mesti Baca

Ahmad Shazwan Md Yusof
Wartawan Edisi 9

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) menahan seorang wanita warga tempatan kerana disyaki memuat naik gambar tatu kalimah Allah di badan seorang individu.

Setiausahanya, Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin menerusi kenyataan berkata, tangkapan ke atas wanita berusia 46 tahun itu dibuat di kawasan Gombak, Selangor.

“Turut dirampas daripada suspek adalah sebuah telefon bimbit bersama sekeping kad sim.

“Permohonan reman terhadap suspek di bawah Seksyen 117 Kanun Tatacara Jenayah dibenarkan selama tiga hari mulai 24 hingga 26 Mei.

“Kes disiasat oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas, Bahagian D5, Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman di bawah Seksyen 298A Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Beliau berkata, tindakan tegas tanpa kompromi akan diambil terhadap mana-mana pihak yang sengaja menggugat ketenteraman serta keselamatan awam.

Baca juga:   4 lelaki dicekup punggah rokok seludup RM1.1 juta

“PDRM mengingatkan orang ramai agar tidak membuat hantaran atau menularkan perkara yang menyentuh sesitiviti agama, perkauman dan institusi diraja di platform media sosial sehingga boleh membangkitkan perpecahan keamanan serta menggugat keharmonian kaum,” katanya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Pindaan perlembagaan mudahkan daftar ahli baharu lulus

PERHIMPUNAN Agung Khas UMNO hari ini meluluskan pindaan perlembagaan parti itu berhubung hal-hal keahlian dan prosedurnya bagi memudahkan lagi...

Lagi Artikel Berkaitan