26.4 C
Kuala Lumpur
Monday, January 30, 2023

Ahmad Redza dilantik Ketua Pengarah Kerja Raya baharu

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

TIMBALAN Ketua Pengarah Kerja Raya (Sektor Infra) Datuk Ir Ahmad Redza Ghulam Rasool dilantik sebagai Ketua Pengarah Kerja Raya berkuat kuasa hari ini.

Mengumumkan perkara itu Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Zuki Ali dalam kenyataan berkata, Ahmad Redza, 59, dilantik menggantikan Datuk Seri Ir Mohamad Zulkefly Sulaiman.

“Pelantikan Ahmad Redza adalah berdasarkan kelayakan, ciri-ciri kepimpinan dan pengalaman luas dalam bidang kejuruteraan, pengurusan projek pembangunan dan pengurusan aset,”katanya.

Ahmad Redza pernah memegang jawatan pengarah negeri di beberapa negeri selain pengarah kanan di Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan dan Teknologi Jabatan Kerja Raya (JKR).

Beliau telah berkhidmat dalam perkhidmatan awam selama 39 tahun sebagai Jurutera Awam bermula pada 21 Dis 1984 dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Awam daripada Universiti Missouri, Amerika Syarikat.

Baca juga:   Jangan guna alasan takut Parlimen tergantung - Ahmad Zahid

“Saya percaya dengan pengalaman, pengetahuan dan kredibiliti yang dimiliki Ahmad Redza dapat memacu agenda pembangunan dan infrastruktur negara sekali gus mengangkat JKR sebagai agensi teknikal utama negara bertaraf dunia,” kata Mohd Zuki. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Kes bunuh di Tawau: Wanita dituduh bunuh bekas suami

SEORANG wanita tempatan dihadapkan di Mahkamah Majistret Tawau, Sabah, hari ini, atas tuduhan membunuh pemandu e-hailing yang juga bekas...

Lagi Artikel Berkaitan