26.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, October 6, 2022

Ibu rayu cari anak hilang, rakaman CCTV keluar pukul 4 pagi

Ali, pelajar SMK USJ 4, didapati hilang dari biliknya kira-kira pukul 5.30 pagi ketika Wan Esuriyanti mahu membangunkannya untuk ke sekolah.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

SEORANG ibu merayu kepada orang ramai untuk mencari anaknya yang berusia 16 tahun yang hilang dari rumah mereka di Bandar Bukit Puchong 2 kira-kira pukul 4 pagi pada 16 Jun.

Wan Esuriyanti Wan Ahmad berkata, anak lelaki tunggalnya, Ali Imran Naseruddin, yang merupakan anak bongsu daripada dua beradik, gagal pulang ke rumah dan tidak dapat dihubungi sejak itu.

Ali, pelajar SMK USJ 4, didapati hilang dari biliknya kira-kira pukul 5.30 pagi ketika Wan Esuriyanti mahu membangunkannya untuk ke sekolah.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari pondok pengawal keselamatan menunjukkan remaja itu berjalan keluar dari kawasan kejiranan pada pukul 4 pagi.

“Laporan orang hilang telah dibuat serta-merta di balai polis Puchong dan kes itu kemudiannya diserahkan kepada ibu pejabat polis daerah Sepang.

“Sekarang sudah lebih dari 24 jam sejak Ali Imran hilang dan polis telah menyenaraikannya sebagai orang hilang.

“Rakaman CCTV menunjukkan Ali berpakaian serba hitam – windbreaker kegemarannya, kemeja-T, seluar jeans, kasut dan topi ketika dia berjalan keluar melalui pos pengawal. Dia membawa tas kecil biru laut bersamanya. Dia dilihat bersendirian dan tiada siapa yang mennunggu,” katanya seperti yang dilaporkan oleh NST Online hari ini.

Baca juga:   Sindiket bekal tukang urut Siam haram 'kantoi', 28 ditahan

Tambah Wan Esuriyanti lagi, talefon bimbit anaknya telah dimatikan.

“Saya meminta semua orang untuk mendoakan keselamatannya dan terus mencari dia. Jangan menilai dia. Dia adalah anak yang baik. Itu sahaja yang saya minta,” katanya, mengucapkan terima kasih kepada orang yang tidak dikenali yang telah menghubungi dan menenangkannya.

Baca juga:   Budak jatuh dari tingkat 16 ada unsur cuai, abai - Polis

Wan Esuriyanti berkata, kali terakhir dia melihat Ali ketika dia tidur kira-kira jam 11 malam, selepas berbual pada malam berkenaan.

Seperti biasanya menurutnya, anaknya akan mengurut kakinya setiap hari sebelum mereka mengucapkan selamat malam.

“Saya kata saya akan bangunkan dia kira-kira jam 5.30 pagi. Dia berkata ‘Baiklah mama. Saya akan melihat anda apabila saya melihat anda ‘, “katanya.

Wan Esuriyanti berkata, Ali, seorang yang penyayang, sopan, membantu dan baik hati, suka menulis dan mahu mengikut jejak langkahnya untuk menjadi wartawan.

Dalam satu hantaran di Facebook, beliau berkata setakat 2.40 pagi hari ini (17 Jun), polis telah mengedarkan gambar Ali di stesen minyak dan surau.

“Kami memohon bantuan orang ramai untuk terus mencarinya, dan menghubungi saya, Wan Es di talian 019-2216 483 atau suami saya, Naser di talian 011-31770 502, atau balai polis berhampiran dengan segera.

“Tolong doakan perlindungan, keselamatannya dan pulang ke rumah kami lagi. Terima kasih,” katanya.

Baca juga:   Populasi dewasa terima satu dos vaksin hampiri 100 peratus

Wartawan

Terkini

Bantuan Musim Tengkujuh pekebun kecil Risda ditambah baik

KABINET bersetuju meluluskan Penambahbaikan skim Bantuan Musim Tengkujuh (BMT) untuk pekebun kecil getah Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah...

Lagi Artikel Berkaitan