30.3 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 3, 2022

Pemilihan PKR sekadar sketsa politik Anwar?

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

EXCO Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Shahrul Nasrun Kamarudin menyifatkan pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) kali ini hanya sekadar sketsa politik Presidennya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau mendakwa, pemilihan dan perebutan jawatan dalam parti itu hanya sekadar untuk menafikan PKR sebuah parti berasaskan kroni dan keluarga Presidennya.

“Di atas kertas sememangnya pemilihan PKR pada kali ini mendapat sambutan apabila ramai pemimpin mencalonkan diri untuk bertanding merebut jawatan dalam parti.

“Namun realitinya, ini adalah sketsa politik Anwar Ibrahim untuk menunjukkan PKR ini mempunyai nilai, crowd dan paling penting hendak tunjukkan PKR memperjuangkan demokrasi bukannya parti Kroni & Keluarga Anwar Ibrahim,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambah beliau lagi, pemilihan PKR kali ini yang menyaksikan beberapa artis mencalonkan diri untuk bertanding turut dilihat hanya sekadar hiburan.

“Perkara ini tidak pelik kerana PKR sendiri merupakan parti yang paling “menghiburkan” kerana banyak drama dapat disaksikan sejak parti itu ditubuhkan.

Baca juga:   Anwar akur, gesa semua pihak terima keputusan Agong

“Drama sedih dan air mata merupakan cara PKR untuk mengemis undi daripada rakyat sejak sekian lama,” katanya.

Jelas Shahrul Nasrun lagi, pembabitan artis, pelakon dan pengarah dalam PKR akan menyaksikan lebih banyak lagi skrip dan drama baharu yang akan disajikan dalam senario politik negara.

“Kita perlu ingat dan jangan sesekali lupa akan sandiwara yang telah dihidangkan kepada rakyat Malaysia sebelum ini.

Baca juga:   VTL darat berkuat kuasa mulai 20 Disember ini

“PKR perlu ingat bahawa rakyat Malaysia cerdik dan tidak akan terpengaruh lagi dengan wayang politik arahan Anwar Ibrahim,” katanya.-EDISI9

Terkini

Keputusan peperiksaan SVM, PASM esok

KEPUTUSAN peperiksaan Sijil Vokasional Malaysia (SVM) Semester 4 Sesi 2/2021 dan Pentaksiran Alternatif Sekolah Menengah (PASM) tahun 2021 akan...

Lagi Artikel Berkaitan