29.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 29, 2023

Ahli UMNO jangan tinggalkan parti, pesan Annuar

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

TAN Sri Annuar Musa menitipkan nasihat terakhir kepada semua Ahli Jawatankuasa (AJK) UMNO Bahagian Ketereh agar jangan meninggalkan parti susulan ketiadaan beliau nanti.

Ketua UMNO Bahagian Ketereh yang dipecat semalam berkata, ini sebahagian dari harga perjuangan dan memilih untuk berkata benar, walaupun pahit.

“Malam tadi saya mengadakan pertemuan dengan semua AJK UMNO Bahagian Ketereh yang saya pimpin selama 35 tahun.

“Pesan saya pada mereka, jangan bersedih, jangan tinggalkan parti. Banyak bersabar,” katanya hari ini.

Dalam pada itu, Annuar memaklumkan akan mengadakan perjumpaan terakhir dengan semua kepimpinan cawangan UMNO di Ketereh, petang ini.

“Petang ini jam 3 petang, saya bertemu dengan semua pemimpin 123 cawangan, wanita, pemuda dan puteri.

“Saya izinkan ucapan saya dibuat secara live di Facebook. Tiada apa pun yang perlu disembunyikan, Insya-Allah,” katanya.

Baca juga:   KKM longgarkan SOP, benarkan takbir raya rumah ke rumah

Kelmarin, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO yang bermesyuarat mengambil keputusan memecat keahlian Annuar bersama dua pemimpin wanita UMNO Bahagian.

Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Ahmad Maslan kemudiannya mengesahkan dan berkata, tindakan itu diambil mengikut fasal 10.6 Perlembagaan, yang memberi hak kepada parti untuk melucutkan keahlian mana-mana ahlinya.

Beliau berkata, ia termasuk jika seseorang ahli UMNO itu terbukti melanggar Fasal 20.9 Perlembagaan parti serta perkara mengenai tata etika ahli. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

LPPKN, JKN gempur saringan HPV DNA di seluruh negara

LEMBAGA Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) dengan kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) melaksanakan program Gempur Saringan HPV DNA...

Lagi Artikel Berkaitan