26.4 C
Kuala Lumpur
Friday, September 30, 2022

Agong, Permaisuri, PM ucap selamat menyambut Hari Malaysia

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

YANG di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan ucapan selamat Hari Malaysia yang disambut hari ini.

Ucapan itu dizahirkan baginda berdua menerusi poster yang dimuatnaik di laman Facebook Istana Negara.

Seri Paduka Baginda berdua mendoakan semoga Malaysia terus dilindungi daripada semua bentuk ancaman dan musibah, diberkati dan dikurniakan kemakmuran serta perpaduan yang berkekalan.

Sementara itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob turut mengucapkan selamat menyambut Hari Malaysia kepada seluruh Keluarga Malaysia di mana jua berada.

Menurutnya, tanggal keramat 16 September wajar dijadikan titik tolak untuk menyemarakkan lagi perpaduan berteraskan nilai Keluarga Malaysia, keterangkuman, kebersamaan dan kesyukuran.

“Semoga Keluarga Malaysia terus menjunjung semangat integrasi nasional, kesetiaan kepada raja dan negara, dan semoga Malaysia terus dipelihara dalam keamanan dan kemakmuran.

Baca juga:   Polis cari Nur Haziqah Hamidi saksi penting kes ‘Long Tiger’

“Selamat Hari Malaysia. Keluarga Malaysia – Teguh Bersama!” katanya.

Terkini

PM jamin ambil tindakan agresif, selamatkan rakyat Malaysia

PERDANA Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberi jaminan kerajaan akan mengambil tindakan terbaik bagi menyelesaikan isu pemerdagangan manusia...

Lagi Artikel Berkaitan