24 C
Kuala Lumpur
Thursday, December 1, 2022

Malaysia harap dapat jalin kerjasama rapat dengan India

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

MALAYSIA harap dapat menjalin kerjasama rapat dan mengukuhkan hubungan dengan India memandangkan negara itu merupakan rakan kongsi penting.

Demikian kata Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menerusi ciapan di Twitter, bagi membalas ciapan Perdana Menteri India, Narendra Modi yang mengucapkan tahniah kepada beliau atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri ke-10, semalam.

“Terima kasih [email protected], India adalah rakan kongsi penting bagi Malaysia.

“Saya berharap dapat bekerjasama rapat dengan anda untuk mengukuhkan hubungan dan kerjasama dalam pelbagai bidang termasuk pelaburan perdagangan dan budaya,”katanya.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim membalas ciapan Perdana Menteri India, Narendra Modi yang mengucapkan tahniah kepada beliau atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri ke-10, semalam.

Terdahulu, Modi mengucapkan tahniah kepada Anwar atas pelantikannya dan menyatakan minatnya untuk meningkatkan perkongsian strategik India-Malaysia.

Semalam, Anwar yang juga Pengerusi PH mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri ke-10 di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah. – Edisi 9

Baca juga:   Apa itu sekolah vernakular? Masa depannya... (Bahagian 3)

Wartawan

Terkini

Klip video amaran rusuhan 13 Mei kandungan berbayar – MCMC

TIGA klip video berhubung amaran rusuhan 13 Mei yang dimuatkan di dalam aplikasi TikTok merupakan kandungan berbayar, kata Suruhanjaya...

Lagi Artikel Berkaitan