26.4 C
Kuala Lumpur
Friday, September 30, 2022

Pengunjung Floria Diraja diminta tidak ambil pokok bunga

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PENGUNJUNG yang hadir pada Floria Diraja Putrajaya 2022 diminta tidak mengambil pokok-pokok bunga yang terdapat di Anjung Floria agar ia dapat dinikmati oleh pengunjung lain.

Royal Floria Putrajaya menerusi perkongsian di laman Facebook berkata, ia adalah supaya pengunjung yang bakal datang sehingga 11 September ini turut berpeluang menikmati keindahan dan kecantikan bunga-bungaan yang masih dipamerkan di Floria.

Terdahulu, tular di laman media sosial perkongsian yang mendakwa terdapat individu yang bertindak membawa pulang atau memetik bunga dipamerkan selain berlaku kerosakan akibat dipijak.

Floria Diraja Putrajaya 2022 kali ini mendapat sambutan luar biasa daripada pengunjung sejak ia dibuka pada 29 Ogos lalu sehingga menyaksikan ia dilanjutkan sehingga 11 September ini.

Suasana keindahan yang boleh dinikmati pengunjung di Floria Diraja Putrajaya 2022.

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Shahidan Kassim sebelum ini dilaporkan berkata, pelanjutan penganjuran itu juga dibuat selaras dengan cuti persekolahan bermula 5 hingga 11 September ini.

Baca juga:   Floria Diraja 2022 dilanjut sehingga Ahad, masuk percuma

Ujar beliau, bermula semalam, tiada sebarang bayaran dikenakan kepada pengunjung untuk masuk ke Floria Diraja Putrajaya 2022.

Floria Diraja Putrajaya 2022 telah mencatatkan sejarahnya yang tersendiri dengan kemunculan beberapa ikon baharu yang bakal menjadi ciri-ciri bersinonim dengan acara ini seperti Gemerlapan FLORIA, Dinding Mural, Dinding Dekorasi Orkid, Terowong Oncidium, dan Tribute to Frontliners. – Edisi 9

Terkini

PM jamin ambil tindakan agresif, selamatkan rakyat Malaysia

PERDANA Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberi jaminan kerajaan akan mengambil tindakan terbaik bagi menyelesaikan isu pemerdagangan manusia...

Lagi Artikel Berkaitan