25 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 4, 2022

Bangga atlet capai sasaran 36 pingat emas – PM

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meluahkan rasa bangganya apabila sasaran 36 pingat emas dalam Sukan SEA Vietnam tercapai.

Berita baik berkenaan dikongsikan beliau dalam satu hantaran di Facebook malam tadi.

“Tahniah! Kita telah berjaya mencapai sasaran 36 pingat emas menerusi skuad karate negara di Sukan SEA Vietnam!

“Saya bangga dengan pencapaian atlet Keluarga Malaysia,” katanya.

Bagaimanapun Perdana Menteri turut memberikan kata-kata semangat buat atlet yang tidak berjaya membawa pingat pulang buat negara.

“Bagi yang tidak berjaya membawa pulang pingat, tidak mengapa, kita sebagai sebuah Keluarga Malaysia sentiasa menyokong kalian.

“Kepada atlet yang masih berjuang, ayuh kita tambah lagi jumlah pingat kita!

Untuk rekod, kontinjen Malaysia berjaya mencapai sasaran pingat yang ditetapkan apabila membawa pulang 36 pingat emas pada Sukan SEA Vietnam 2021 di Hanoi menerusi acara karate kategori kumite berpasukan lelaki yang diwakili R. Sharmendran, S. Prem Kumar, H. Sureeya Sankar, S. Geerijaieswaran, Arif Afifuddin Ab. Malik, V. Kueggan dan G. Katish.

Baca juga:   Guna PAU medan perjuang bela nasib rakyat - Ismail Sabri

Pasukan berkenaan berjaya menewaskan Indonesia 3-0 di Gimnasium Ninh Binh.

Sementara itu, Menteri Belia dan Sukan (KBS), Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu mengucapkan tahniah kepada kontinjen Malaysia di atas kejayaan mencapai sasaran 36 pingat emas pada Sukan SEA Vietnam 2021.

“Alhamdullilah, kita bersyukur dengan kontinjen negara yang telah mencapai sasaran 36 pingat emas dan saya harap atlet-atlet yang masih bertarung boleh terus menambah bilangan emas serta cuba perbaiki kedudukan pungutan pingat keseluruhan,” katanya.

Baca juga:   Penjawat awam keturunan Siam dapat cuti tanpa rekod - PM

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Status warganegara anak ibu rakyat Malaysia fokus Azalina

STATUS kewarganegaraan kanak-kanak yang dilahirkan di luar negara oleh ibu-ibu warganegara Malaysia antara tumpuan diberikan oleh Datuk Seri Azalina...

Lagi Artikel Berkaitan