26.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, June 29, 2022

Nik Ezanee mahu kembali bertugas di lapangan

Hasrat itu sudah disampaikan kepada Perdana Menteri sekembali dari Jakarta pada 2 April lalu

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

JURUIRING polis kepada Perdana Menteri, SAC Nik Ezanee Mohd Faisal menyatakan hasrat untuk melepaskan jawatan itu dan kembali ke dalam pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Beliau berkata, hasrat itu sudah dimaklumkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada 2 April lalu selepas pulang dari Jakarta, Indonesia.

Malah, katanya, Ismail Sabri juga bersetuju dengan keputusan tersebut.

“Selepas mendapat persetujuan Perdana Menteri pada 2 April lalu, saya juga membuat permohonan pertukaran dalam sistem penjawatan PDRM dan buat masa sekarang masih lagi bertugas di Pejabat Perdana Menteri,” katanya seperti dilapor Astro Awani hari ini.

Nik Ezanee berkata, beliau ada memaklumkan mengenai permohonan pertukaran itu kepada Pengarah Pengurusan Bukit Aman Datuk Zaini Jass.

Baca juga:   Doktor KKM meninggal dunia dipercayai bebanan tugas ditanggungnya

Selain itu, katanya, hasrat pertukaran tersebut dibuat selepas dia mengambil kira pengalaman dan kebolehan yang ada untuk dicurahkan kepada entiti seperti PDRM serta rakyat Malaysia.

“Berhubung keputusan ini, saya merasai pengalaman dan kebolehan saya ini boleh saya sumbangkan kepada PDRM. Pengalaman yang ada mungkin boleh menambah baik pasukan PDRM. 

“Buat masa ini, tiada sebarang keputusan mengenai permohonan itu dan saya sedia berkhidmat di lapangan,” katanya.

Pada 21 Disember 2021, Nik Ezanee yang memegang jawatan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor antara lima pegawai kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang terlibat dalam pertukaran jawatan berkuat kuasa serta-merta.

Baca juga:   Doktor KKM meninggal dunia dipercayai bebanan tugas ditanggungnya

Nik Ezanee dilantik sebagai juruiring polis kepada Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di Jabatan Perdana Menteri.

Terkini

PM doakan Pandelela terus tambah pingat di Budapest

DATUK Seri Ismail Sabri Yaakob mengucapkan tahniah dan syabas kepada Datuk Pandelela Rinong Pamg atas kejayaan meriah pingat gangsa...

Lagi Artikel Berkaitan