27.4 C
Kuala Lumpur
Friday, February 3, 2023

Squid Game bakal muncul musim kedua

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PENGARAH Squid Game, Hwang Dong-hyuk mengesahkan kemunculan musim kedua bagi siri Netflix popular itu setelah kejayaan luar biasa drama tersebut yang mengungguli carta Netflix di 90 buah negara, lapor akhbar The Sun semalam.

Memetik laporan Agensi, sejak ditayangkan pada 17 September lalu, drama tersebut melepasi jangkaan tontonan selain menjadi fenomena di seluruh dunia.

“Kami akan muncul dengan musim kedua. Begitu banyak elemen tekanan, permintaan dan cinta untuk musim kedua.

“Penonton tidak memberikan kami pilihan, sebaliknya untuk muncul dengan musim kedua. Saya mempunyai idea ini sekarang, namun masih terlalu awal untuk menyatakan bila dan bagaimana ia akan berlaku,” katanya.

Tambah Dong-hyuk, beberapa persoalan dalam Squid Game sebelum ini yang belum diselesaikan akan mempunyai sambungan pada musim kedua.

“Misalnya, persoalan mengenai pegawai polis dan abangnya yang merupakan ‘The Front Man’, watak utamanya, Gi-hun dan banyak lagi.

Baca juga:   Suruhanjaya Kanak-Kanak, badan berkanun bebas lindungi kanak-kanak

“Terdapat banyak kemungkinan yang berlaku dalam jalan cerita musim kedua,” ujarnya.

Peminat Squid Game sebelum ini banyak mengeluarkan teori berkenaan watak-wataknya, termasuk satu teori tular yang menyatakan bahawa Oh Il-nam ialah bapa Gi-hun. –Edisi 9

Wartawan

Terkini

Cadangan sesi persekolahan 8 pagi bukan keutamaan KPM kini

CADANGAN sesi persekolahan bermula jam 8 pagi buka menjadi keutamaan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) buat masa ini. Menterinya, Fadhlina Sidek...

Lagi Artikel Berkaitan