33.3 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023

Tiada lokaliti kena PKPD 7 hari berturut-turut – MKN

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

TIADA lokaliti baharu di negara ini yang dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) berikutan penularan COVID-19 selama tujuh hari berturut-turut sejak 21 Oktober lalu.

Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN), Datuk Rodzi Md. Saad berkata, ini bermakna tidak ada lokaliti yang akan menjalani PKPD untuk tempoh 14 hari itu selain tiada lokaliti yang dilanjutkan perintah tersebut.

“Ini bermakna tiada mana-mana lokaliti di seluruh negara yang akan menyaksikan sebarang penamatan sekatan pergerakan secara bersasar tersebut,” kata beliau menerusi Facebook MKN hari ini.

Kali terakhir PKPD diumumkan pada 21 Oktober lalu melibatkan Kampung Orang Asli Ruai dalam Mukim Batu Talam, Raub, Pahang yang bermula 22 Oktober dan dijangka tamat pada 4 November ini.

Sementara pada 23 Oktober lalu, PKPD di tiga lokaliti termasuk satu lokaliti tanah rancangan di Raub, Pahang ditamatkan pada 25 Oktober.

Baca juga:   37 kes positif dikesan, Kg Tringgus bawah PKPD

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Sidang Dewan Negara dilanjutkan hingga 11 April 2023

PERSIDANGAN Dewan Negara bagi Penggal Kedua Mesyuarat Pertama Parlimen ke-15 dilanjutkan sehingga 11 April ini, berbanding takwim asal yang...

Lagi Artikel Berkaitan