26.4 C
Kuala Lumpur
Friday, October 7, 2022

Tiada lokaliti kena PKPD 7 hari berturut-turut – MKN

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

TIADA lokaliti baharu di negara ini yang dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) berikutan penularan COVID-19 selama tujuh hari berturut-turut sejak 21 Oktober lalu.

Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN), Datuk Rodzi Md. Saad berkata, ini bermakna tidak ada lokaliti yang akan menjalani PKPD untuk tempoh 14 hari itu selain tiada lokaliti yang dilanjutkan perintah tersebut.

“Ini bermakna tiada mana-mana lokaliti di seluruh negara yang akan menyaksikan sebarang penamatan sekatan pergerakan secara bersasar tersebut,” kata beliau menerusi Facebook MKN hari ini.

Kali terakhir PKPD diumumkan pada 21 Oktober lalu melibatkan Kampung Orang Asli Ruai dalam Mukim Batu Talam, Raub, Pahang yang bermula 22 Oktober dan dijangka tamat pada 4 November ini.

Sementara pada 23 Oktober lalu, PKPD di tiga lokaliti termasuk satu lokaliti tanah rancangan di Raub, Pahang ditamatkan pada 25 Oktober.

Baca juga:   Keputusan tidak wajib pakai pelitup muka petanda baik - MPN

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Maulidur Rasul disambut di WTCKL Ahad ini

SAMBUTAN Maulidur Rasul SAW Peringkat Kebangsaan Tahun 1444H bersamaan 2022M akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL),...

Lagi Artikel Berkaitan