27.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, August 20, 2022

Tak mustahil PH boleh tersungkur di Selangor

Mesti Baca

Mohd Naim Aziz
Jurufoto Sambilan Edisi 9

DESAS-DESUS berhubung kemungkinan Pakatan Harapan (PH) akan tumbang di Selangor bukan sesuatu yang mustahil untuk berlaku.

Seperti yang dijelaskan oleh Ketua Pembangkang Selangor, Rizam Ismail, pergolakan dalaman boleh tercetus apabila ramai ahli-ahli PH bosan dengan masalah yang berlaku di peringkat pucuk pimpinan.

“Tidak mustahil sekiranya dalam kalangan ahli PH sendiri hilang kepercayaan kepada pimpinan mereka.

“Seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim yang selama ini berkali-kali mengatakan dia kekal menjadi Perdana Menteri,” katanya kepada Edisi 9 hari ini.

Terdahulu, beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Air Tawar menyampaikan sumbangan Ramadan bersama Yayasan EZ Prihatin kepada golongan asnaf muallaf di Sungai Ayer Tawar di Sabak Bernam, Selangor pagi tadi.

Selepas berkubur di Kedah, PH dijangka hilang kuasa di Negeri Sembilan dan Selangor.

Sabah yang dikuasai PH melalui Parti Warisan Sabah (Warisan) juga mula menerima tempias selepas gabungan parti politik yang telah memporak-perandakan negara selama 22 bulan itu tersungkur akibat percakaran sesama pemimpinnya sendiri.

Baca juga:   Pasai apa ‘keras kepala’ sangat, nak jugak balik kampung!
RIZAM ISMAIL – Foto: MOHD NAIM AZIZ

Rakyat juga mengetahui apa yang sebenarnya berlaku dalam PH setelah rakaman suara mesyuarat sebelum mereka tumbang didedahkan melalui media sosial baru-baru ini.

Dakwaan pemimpin-pemimpin PH kononnya Perikatan Nasional (PN) yang menjadi punca kejatuhan mereka terbukti tidak benar sama sekali. – EDISI 9

Terkini

Prestasi perbelanjaan peruntukan pembangunan meningkat – PM

PRESTASI perbelanjaan peruntukan pembangunan (DE) bagi tahun ini sehingga 15 Ogos lalu mencatatkan peningkatan sehingga 50.35 peratus berbanding 26.4...

Lagi Artikel Berkaitan