26.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, December 8, 2022

Dukung warga emas, dua kakitangan kementerian dapat pujian Dr Noor Hisham

Mesti Baca

KETUA Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah terkesan dengan tindakan dua kakitangan kementerian itu yang bertindak membantu seorang warga emas ke pusat ujian Covid-19 semalam.

Menurutnya, Inspektor Kesihatan Shahir Razali dan Mastura Maznor adalah wira kerana mereka benar-benar menghayati slogan Kementerian Kesihatan iaitu ‘Kami Sedia Membantu’.

“Melayan insan dengan lemah lembut tanpa sempadan kaum atau agama. Inspektor kesihatan kami Shahir Razali telah menggendong mak cik warga emas berbangsa Cina ke pusat ujian Covid-19.

“Berpuasa pada bulan Ramadan dan memberikan khidmat kepada orang yang memerlukan ketika memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE), sesungguhnya anda adalah wira kami. Sangat bangga dengan anda berdua dan terima kasih,” kata Dr Noor Hisham dalam hantaran di Facebooknya.

Menerusi hantaran itu, Dr Noor Hisham turut melampirkan gambar menunjukkan petugas kesihatan memikul seorang wanita warga emas itu manakala seorang lagi sedang memegang walker.

Baca juga:   PM harap Pesta Ponggal dapat pupuk perpaduan, kebersamaan

Manakala sekeping gambar lagi menunjukkan empat petugas barisan hadapan yang memakai sut PPE dengan tertera perkataan di sarung tangan mereka, “We Love Malaysia, Stay Safe” (Kami Sayang Malaysia, Kekal Selamat).

Baca juga:   JKM kesan waris bayi kotak perlindungan

Hantaran itu turut dimuatkan ke dalam akaun Twitternya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

PM terima kunjungan hormat TPM Thailand

PERDANA Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menerima kunjungan hormat Timbalan Perdana Menteri Thailand, Prawit Wongsuwan di kediaman rasmi beliau...

Lagi Artikel Berkaitan